(Foto) Bărbați cărați de pompieri în spinare, ca să nu se „ude pe papuci“ în apă de 10 centimetri,  în timp ce o femeie a trecut desculță pe lângă ei

Updated on februarie 14, 2024 (Foto) Bărbați cărați de pompieri în spinare, ca să nu se „ude pe papuci“ în apă de 10 centimetri,  în timp ce o femeie a trecut desculță pe lângă ei 1

Mai mulți bărbați tineri s-au urcat în spatele pompierilor pentru a trece o porțiune de câțiva metri, în care apa era până la gleznă, în timp ce o femeie a trecut desculță pe lângă ei. Râul Romos a ieșit din matcă și a inundat mai multe gospodării iar apele au acoperit timp de mai multe ore și un sector de aproximativ doi kilometri din Drumul Național 7

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara au intervenit ieri, pe parcursul întregii zile, în ajutorul localnicilor din zona Orăștiei din Hunedoara.
Deși viața nu le era pusă în pericol, nivelul apei ajungând până la gleznă, mai mulți bărbați tineri au acceptat să fie transportați de pompieri în spate pentru a traversa o porțiune de drum inundată, de câțiva metri, scrie Antena 3.

(Foto) Bărbați cărați de pompieri în spinare, ca să nu se „ude pe papuci“ în apă de 10 centimetri,  în timp ce o femeie a trecut desculță pe lângă ei 2

35 de pompieri cu 10 autospeciale din cadrul subunitatilor Orăștie, Deva și Hunedoara acționează pentru înlăturarea efectelor negative produse de precipitatiile abundente din ultimele ore. Prin intermediul numărului unic de urgență 112 au fost anunțate până la această oră, 11 gospodării inundate în municipiul Orăștie, pe strada Plantelor și în zona gării”, a informat, marți, Roxana Mateuț, purtătoare de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, conform zhd.ro.

Totul a fost surprins în mai multe imagini, chiar de ISU Hunedoara. Pe lângă bărbații aflați în spatele pompierilor, o femeie trecea desculță. În imagini se vede și cum tinerii care se aflau în spatele pompierilor erau amuzați de situație.

(Foto) Bărbați cărați de pompieri în spinare, ca să nu se „ude pe papuci“ în apă de 10 centimetri,  în timp ce o femeie a trecut desculță pe lângă ei 3

Imaginile publicate ulterior de ISU Hunedoara au generat reacții diverse pe rețelele sociale. Fotografiile cu persoanele evacuate, care erau transportate în spate de pompieri, au stârnit controverse și ironii.
Unii au exprimat surprindere și critici față de modul în care operațiunea a fost gestionată. Comentariile au variat de la întrebări despre necesitatea intervenției pompierilor într-o apă aparent puțin adâncă până la suspiciuni cu privire la motivul real al publicării acestor imagini de către ISU Hunedoara.

(Foto) Bărbați cărați de pompieri în spinare, ca să nu se „ude pe papuci“ în apă de 10 centimetri,  în timp ce o femeie a trecut desculță pe lângă ei 4

Sg. Maj. Roxana Caterina Mateuț, purtător de cuvânt ISU Hunedoara, conform Stirile Pro tv: „În cazul respectiv, vorbim despre zece gospodării afectate de inundații. Curțile, dar și interiorul acelor case erau pline de apă, astfel că în urma apelurilor primite la 112, colegii mei s-au deplasat la fața locului.

Situația acestor persoane a fost evaluată împreună cu autoritățile locale, cu care colaborăm de fiecare dată când ne confruntăm cu astfel de cazuri. (…) Ei au fost de acord să se evacueze și, la solicitarea lor, colegii mei i-au ajutat să ajungă până într-o zonă neinundată și, ulterior, au fost transportați la centrul care le-a fost pus la dispoziție.

Unii dintre cei în cauză, într-adevăr, nu aveau încălțămintea adecvată, unii erau mai în vârstă, a fost și un copil acolo. Ei nu aveau încălțăminte impermeabilă. Colegii mei erau echipați corespunzători și, la fel ca la fiecare intervenție, colegii mei dau dovadă de spirit civic și de empatie pentru că este menirea noastră să ne ajutăm semenii, cu atât mai mult atunci când acest lucru ne este solicitat direct”.

„Nu au vrut să-și ude papucii și au apelat la pompieri?“, a spus un localnic.
„Se uda și el și pica bolnav, uite câtă apă are în curte“, spus un bărbat care îi cunoștea pe cei care au fost cărați.
„Dacă erau persoane tinere și erau valide, sănătoase, nu trebuia să le ducă pompierii în spate“, a spus o femeie.

„Și trebuiau să meargă prin apa?“, a întrebat reporterul Antena 3 CNN, conform DCNews.
„Prin apă, normal. Pompierii pe unde au mers cu ei?!“, a replicat femeia.

error: Content is protected !!