(Video) Potop cu grindină în prima zi de Paște. Mașinile au fost înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, în Prahova

Updated on mai 6, 2024 (Video) Potop cu grindină în prima zi de Paște. Mașinile au fost înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, în Prahova 1

Prima zi de Paşte s-a încheiat cu ploi torenţiale şi furtuni în mai multe zone din ţară. În Prahova a plouat atât de mult, încât străzile s-au transformart în râuri. Viitura a luat cu ea trei maşini şi le-a purtat aproape un kilometru. Grindină căzută în câteva zeci de minute s-a adunat pe străzi şi în curţile oamenilor şi a măsurat, în unele locuri, chiar şi 10 centimetri. Autoritățile au emis şi un mesaj de avertizare RO-Alert, în urma furtunii de cod portocaliu.

În localitatea Vâlcăneşti, din judeţul Prahova, a plouat atât de mult încât străzile s-au transformat în râuri. Mai mulţi localnici au surprins momentul când trei maşini parcate au fost pur şi simplu înghiţite de ape şi purtate de viitura pe o distanţă de aproximativ un kilometru, scrie Observator TV.

Ana-Maria Munteanu, reporter Observator: În urma unei ploi torenţiale, apele pârâului Sărata au ieşit din matcă, iar acest pod a fost cu totul înghiţit de apă. Viitura a distrus tot ce i-a stat în cale.

Mașini luate de viitură, la Vâlcănești
Mai multe echipaje de intervenţie au acţiona pentru a scoate autoturismele din apele învolburate. În tot judeţul a fost cod portocaliu de ploi, vijelii şi grindină, iar aseară a fost emis şi un cod portocaliu de inundaţii. Autorităţile au transmis mesaj RO-Alert pentru a-i avertiza pe oameni să stea în case.

(Video) Potop cu grindină în prima zi de Paște. Mașinile au fost înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, în Prahova 2 (Video) Potop cu grindină în prima zi de Paște. Mașinile au fost înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, în Prahova 3 (Video) Potop cu grindină în prima zi de Paște. Mașinile au fost înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, în Prahova 4 (Video) Potop cu grindină în prima zi de Paște. Mașinile au fost înghițite de ape și strat de gheață chiar și de 10 cm, în Prahova 5

(Foto Observatorul Prahovean)

N-am văzut de când sunt, apa a intrat la mine până la colțul casei! Ce am avut în grădină s-a distrus tot. Pomii nu mai au frunze, au picat toate fructele care au fost, viţa a terminat-o, ceapa, morcovii, cartofii, tot.

– Toata agricultura e zob…Am 55 de ani, dar nu am pomenit nciodată așa ceva!

Stratul de gheață a atins chiar și 10 centimetri
A fost atât de multă grindină, încât în unele locuri stratul de gheaţă atingea chiar şi 10 centimetri.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Pare că suntem într-un peisaj de iarnă, în realitate suntem în Vâlcănești, în Prahova. Este trecut de miezul nopții, iar întreaga localitate este acoperită de gheață.

În localitatea Goruna, oamenii au ţinut sub control furia naturii, cu ajutorul unor plase antigrindină, astfel au reuşit să salveze mare parte din culturi.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Ploaia a fost atât de puternică, încât nivelul apei a crescut alarmant de mult. Situația a fost monitorizată întreaga noapte.

Perdea de apă pe Autostrada București-Pitești
Iar pe Autostrada București – Pitești, șoferii s-au trezit sub o perdea de apă, amestecată cu grindină. Șoseaua s-a făcut pârâu, așa că s-a circulat precaut, pe avarii. Unii chiar au oprit pe banda de urgență, scrie Stirile Pro TV.

Video de la 2.50

error: Content is protected !!