Turiștii din SUA și Brazilia, impresionați de Cluj: „Noi nu avem nimic la fel, atât de vechi, în SUA / Mă simt ca acasă, pentru că noi, brazilienii, iubim carnea”

Updated on aprilie 29, 2024  

Turiștii din SUA și Brazilia, impresionați de Cluj: „Noi nu avem nimic la fel, atât de vechi, în SUA / Mă simt ca acasă, pentru că noi, brazilienii, iubim carnea” 1

Clujul a devenit o destinație turistică tot mai populară în ultimii ani, atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii. Farmecul său unic, îmbinat cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și o atmosferă prietenoasă, îl face un loc ideal pentru o escapadă memorabilă.

Turiști din SUA și Brazilia au fost impresionați de zona Clujului în acest weekend. Castelul Banffy din Bonţida, un loc de poveste, care ieri, de Florii, a devenit punctul de întâlnire pentru sute de turişti, la Ziua Porţilor Deschise, a impresionat o turistă din America.

Imediat ce şi-a deschis porţile, sute de oameni au venit să afle povestea Castelul Banffy din Bonţida, supranumit şi “Versailles-ul din Transilvania”, a cărui construcţie a început în anul 1400. În spatele clădirii impresionante se ascunde de fapt un ansamblu arhitectonic încărcat de istorie.

„Acest frumos castel. Noi nu avem nimic la fel, atât de vechi, în SUA. De asemenea, să auzim unguri şi români într-un festival este foarte important de văzut. Da, este o atmosferă bună de familie în această zi frumoasă”, a declarat Karen, din SUA, pentru observatornews.ro.

Şi nu a fost singura care a vrut să se bucure de vremea frumoasă de primăvară şi să cunoască împrejurările Castelui Banffy în afara celebrului festival Electric Castle. Demonstraţii de echitaţie sau luptele tradiţionale au fost doar câteva dintre atracţiile locului.

Tânără: Am auzit că sunt zilele porţilor deschise și-am venit un pic cu copiii la picnic. E şi soare, şi verdeaţă, şi aer proaspăt. E foarte fain. E plăcut aşa cu copiii, cu familia să fim afară.

Cei care vor să vizitezi Castelul Bánffy din Bonțida o pot face şi în zilele următoare, iar preţul pentru un bilet de intrare este de cinci lei pentru copii şi zece lei pentru adulţi.

Turiștii brazilieni s-au lăsat impresionați de preparatele tradiționale românești
Mâncarea a fost vedetă la Cluj-Napoca, în Parcul Iulius. Din meniu nu au lipsit băuturile răcoritoare și muzica. Ca într-un uriaș restaurant – așa s-au simțit cei care au ajuns duminică într-un parc din Cluj-Napoca, luat cu asalt de bucătari pricepuți.

Oaspeții au fost așteptați cu tot felul de preparate ispititoare – greu de refuzat chiar și de pretențioși, transmite stirileprotv.ro.

Turist brazilian: „Poți găsi carne, fructe de mare, sarmale, mâncarea tradițională. Și dulciuri. Este o zi fantastică să ne simțim bine, în aer liber”.

Turiști brazilieni: „Putem gusta carne, este carne din Uruguay, mă simt ca acasă, pentru că noi, brazilienii, iubim carnea”.

Tânăr: „Ce să faci într-o zi însorită? Să mănânci ceva bun, să bei ceva, să ne simțim bine”.

După o masă copioasă, oamenii au fost invitați la dans.

Tânără: „E o atmosferă foarte plăcută. Foarte animat, foarte multă lume faină, foarte bună muzică”.

Tânără: „Oameni faini, muzică frumoasă, ne place”.

error: Content is protected !!