Clujenii iubesc Mall-urile. Peste 2 milioane de vizite lunare la centrele comerciale din Cluj

Updated on mai 3, 2024 Clujenii iubesc Mall-urile. Peste 2 milioane de vizite lunare la centrele comerciale din Cluj 1

O companie prezentă pe piața de indoor advertising din România de peste 20 de ani a făcut un top al orașele din România în care merg cei mai mulți români la mall-uri. Peste 2 milioane de vizite lunare înregistrează mall-urile din Cluj.

Pe primul loc se află, evident, Bucureștiul, care, pe lângă cel mai mare număr de locuitori și vizitatori/turiști, are și cele mai multe mall-uri și, implicit, cel mai mare număr de metri pătrați de spații comerciale. Capitala marchează peste 10 milioane de vizite lunare în malluri. Dintre cele 12 mall-uri din Capitală, trei reușesc să atragă lunar 3 milioane de vizite, iar două dintre acestea se apropie de un trafic de aproape 2 milioane de vizite pe lună.

„României îi lipsesc orașe cu populații de 500.000 – 1 million de locuitori. În afară de București, niciun alt oraș nu se apropie de această cifră oficială de 1,7 milioane de locuitori. De aceea, este imposibil, atât în viitorul apropiat și și cel îndepărtat, ca Bucureștiul să fie detronat din acest top. Ce este însă și posibil și probabil este ca cifrele aferente următoarelor orașe să sufere modificări. Asta depinde și de modul în care aceste orașe vor reuși să atragă noi investiții în centre comerciale și cât de atractive vor fi în atragerea de noi rezidenți și turiști”, a declarat Laurențiu Jiga, fondator și CEE managing Director al Brand Management.

Clujenii iubesc Mall-urile. Peste 2 milioane de vizite lunare la centrele comerciale din Cluj 2

Cum stau lucrurile în celelalte orașe?
Deși situat pe poziția a treia ca număr de locuitori, cu 271.692 de rezidenți, Iașiul reușește să se situeze pe poziția a doua din perspectiva traficului în mall-uri, înaintea Clujului, cu puțin peste 3 milioane de vizite lunare. Acest lucru se datorează, pe de o parte, faptului că Iașiul este județul cu cei mai mulți locuitori din țară. Pe de altă parte, Iașiul are patru astfel de centre comerciale, iar Cluj-Napoca doar două. Ambele înregistrează un trafic de peste 1 milion de vizite pe lună, ceea ce indică existența apetitului pentru shopping al clujenilor.

Comparativ, din cele patru malluri din Iași, doar unul reușește să înregistreze peste 1 milion de vizite lunare. Al treilea oraș ca număr de vizite lunare la mall, respectiv 2,64 milioane, este Constanța, oraș care ocupă poziția a patra din perspectivă demografică (263.707 de locuitori). Constanța are trei malluri, din care două atrag lunar peste 1 milion de vizitatori. Pe locul al patrulea, cu 2,57 milioane de vizite lunare la mall, se plasează Brașovul, oraș care are patru malluri, și unde doar unul consemnează vizite lunare de peste 1 milion.

Topul Trafic5, după numărul de vizite la mall, este completat de Cluj-Napoca, cu 2,38 milioane de vizite. Această poziție poate fi parțial explicată prin numărul redus de centre comerciale din capitala Transilvaniei, respectiv două.

error: Content is protected !!