Povestea faimoaselor lebede din Parcul Central

Updated on aprilie 29, 2024 Povestea faimoaselor lebede din Parcul Central 1

În ultimii ani, lebedele de pe Lacul Chios au devenit „vedetele” incontestabile ale Parcului Central Simion Bărnuțiu, captivând nu doar turiștii care vizitează Cluj-Napoca, ci și localnicii deopotrivă.

Aceste păsări grațioase, care alunecă fără efort pe apele liniștite ale lacului, au adăugat un aer de eleganță și liniște la atmosfera deja încântătoare a parcului. Prezența lor a transformat lacul într-un paradis pitoresc, unde vizitatorii pot scăpa de agitația vieții urbane și se pot cufunda în seninătatea naturii.

Popularitatea lebedelor a crescut vertiginos, făcându-le un simbol îndrăgit al orașului Cluj-Napoca. Mișcările lor grațioase și comportamentul blând au cucerit inimile multora, iar prezența lor a devenit o parte integrantă a identității parcului. Povestea faimoaselor lebede a început în 2016, de la doi frați care au copilărit în Cluj-Napoca.

„Povestea lebedelor din Cluj-Napoca – de la vis la tradiție. Fiecare poveste începe cu un vis. La fel și povestea faimoaselor lebede din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” a pornit de la visul a doi frați care au copilărit în Cluj-Napoca. Copii fiind, mama fraților le povestea despre lebedele care trăiau cândva în oraș și cât de frumos era Clujul de odinioară.

Fascinați de imaginea lebedelor, cei doi și-au dorit să transforme visul în realitate și să aducă lebedele înapoi în Cluj. În 2016, celor doi frați – Andrei Miclăuș, inginer IT într-un program de cercetare în Germania și Alexandru Miclăuș, student la facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca – li s-au alăturat alți trei prieteni: Marius Muste, medic veterinar, Daiana Prodan, medic stomatolog și dr. Alexandru Stermin, șef lucrări la Facultatea de Biologie și Geologie UBB Cluj.

Povestea faimoaselor lebede din Parcul Central 2 Povestea faimoaselor lebede din Parcul Central 3 Povestea faimoaselor lebede din Parcul Central 4 Povestea faimoaselor lebede din Parcul Central 5 Povestea faimoaselor lebede din Parcul Central 6

Împreună, cei cinci tineri și-au împărtășit visul și dorința cu Primăria pentru a readuce lebedele în Cluj pentru ca întreaga comunitate să se poată bucura de această poveste.

Opt ani mai târziu, lebedele încă se întorc în fiecare primăvara pe lacul din Parcul Central. Ceea ce a început cu un vis, acum a devenit o tradiție mult așteptată pentru copii, visători și clujeni.

Lebedele sunt găzduite în sezonul rece la Grădina Zoologică din Târgu-Mureș”, au transmis cei de la Municipiul Cluj-Napoca.

error: Content is protected !!