(Video) Mobilizare bună pe primul drum expres din Cluj. Lucrările au ajuns deja la 25%

Updated on aprilie 24, 2024 (Video) Mobilizare bună pe primul drum expres din Cluj. Lucrările au ajuns deja la 25% 1

Noi imagini de pe șantierul drumului de legătură al Clujului pentru asigurarea conexiunii cu Autostrada Transilvania, prin Tureni, au fost făcute publice de CNAIR.

Primul drum expres din Cluj are ca termen de deschidere februarie 2025, șdar antierul ar putea fi închis la finalul acestui an. Asocierea Dimex 2000-Con-A a realizat deja un sfert din lucrări.

„Mobilizarea este bună, motiv pentru care avem încredere că lucrările vor fi finalizate conform termenului prevăzut în contract. Antreprenorul se concentrează în mod deosebit asupra terasamentelor, consolidărilor și structurilor. Vom continua să lucrăm în strânsă colaborare cu toate părțile implicate pentru a asigura finalizarea cu succes a acestui proiect atât de important pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune”, a declarat reprezentantul legal al DRDP Cluj, ing. Mihai Iuga.

În prezent, în șantier sunt mobilizate 161 de utilaje și echipamente și 253 de muncitori.

Sunt în desfășurare lucrări la toate categoriile specificate în contract. Se prelevează probe și se efectuează teste de calitate pentru toate lucrarile executate de Antreprenor.

Drumul expres are o lungime de 5 kilometri, plus alți 10 kilometri ce reprezintă bretele nodurilor rutiere de la DN 1 și A3.

Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens.

Proiectul include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

error: Content is protected !!