Eroi. ISU Cluj: „Suntem echipajul SMURD Mociu, iar de cele mai multe ori, suntem solicitați să salvăm persoane rănite în urma accidentelor rutiere …Este sâmbătă după-amiaza și suntem din nou la serviciu, când auzim alarma și aflăm că trebuie să transportăm o femeie însărcinată, aflată la termen, către spitalul din Cluj-Napoca…”

Updated on iulie 13, 2020 Povestea celor de la ISU Cluj care au ajutat o femeie să nască, în ambulanță, în drum spre spital.

ISU Cluj: „Suntem echipajul SMURD Mociu, iar de cele mai multe ori, suntem solicitați să salvăm persoane rănite în urma accidentelor rutiere care se produc în apropierea subunității noastre.

Eroi. ISU Cluj: „Suntem echipajul SMURD Mociu, iar de cele mai multe ori, suntem solicitați să salvăm persoane rănite în urma accidentelor rutiere ...Este sâmbătă după-amiaza și suntem din nou la serviciu, când auzim alarma și aflăm că trebuie să transportăm o femeie însărcinată, aflată la termen, către spitalul din Cluj-Napoca...” 1

Uneori colegii de pe descarcerare trebuie să folosească echipamentele de speciale pentru a putea ajunge la persoanele din mașinile contorsionate. Atunci totul devine o luptă contra cronometru, în care fiecare salvator trebuie să știe ce este în jurul său și ce trebuie să facă pentru a-i aduce în grija medicilor pe cei care se află în agonie.

Este sâmbătă după-amiaza și suntem din nou la serviciu, când auzim alarma și aflăm că trebuie să transportăm o femeie însărcinată, aflată la termen, către spitalul din Cluj-Napoca.

Pornim într-un suflet către ambulanță și repetăm fiecare în minte pașii necesari în astfel de cazuri.
Știm că am dezinfectat temeinic ambulanța, până la ultima pensă, ne echipam combinezoanele, măștile și vizierele menite să ne protejeze atât pe noi cât și pe pacienții pe care îi ajutăm.

Șoferul pornește și conduce cu grijă printre mașinile de pe drum, astfel încât în zece minute suntem în fața casei unde suntem așteptați.

Imediat putem citi prin vizierele noastre entuziasmul din ochii celor doi soți. Fără tăgadă, așezăm femeia pe targă și pornim cu ambulanța spre spital.

Nu apucăm să mergem mult, că după douăzeci de minute se declanșează nașterea. Oprim imediat ambulanța și o ajutăm pe gravidă să ia poziția pentru naștere.

Ne asigurăm reciproc, privind prin vizierele aburite, și știm că vom face tot ceea ce ne stă în putință, astfel încât nașterea să se realizeze în siguranță.

Trebuie să o ajutăm pe mamă să poată menține poziția corectă, iar la naștere copilul trebuie ținut cu foarte mare grijă. Trebuie aspirat nasul copilului pentru a putea respira, șters corpul în întregime, iar apoi învelit în scutecul și folia antitermică pentru a-l feri de hipotermie.

De data aceasta, copilul și mama se dovedesc a fi adevărați luptători și trec cu bine prin tot ceea ce a însemnat acest moment. Suntem fără cuvinte, dar fericiți că mama și copilul sunt în siguranță, iar în scurt timp vor primi grija medicilor din spital și atenția întregii familii.

Ne bucurăm în tăcere și ne îndreptăm pentru a pregăti ambulanța pentru următoarea intervenție. Inevitabil gândul ne zboară la perioada prin care trecem acum, iar zilele par să ne copleșească pe fiecare dintre noi, cu toate eforturile depuse pentru a împiedica răspândirea epidemiei.

Însă astăzi, dragostea văzută în ochii părinților pentru copilul lor ne face să sperăm că strădaniile și sacrificiile fiecăruia dintre noi vor aduce cândva izbânda.

Știm că noi vom face și azi și în zilele ce urmează tot ceea ce ne stă în putință pentru ca noi, #împreună, să #reușim”.

error: Content is protected !!