Dan Petrescu are la CFR Cluj un salariu dublu față de Adrian Mutu. Are și o clauză de 400.000 de euro

Updated on mai 1, 2024 Dan Petrescu are la CFR Cluj un salariu dublu față de Adrian Mutu. Are și o clauză de 400.000 de euro 1

Dan Petrescu va începe să lucreze la CFR Cluj de astăzi, Ziua Muncii. Clujenii se bat pentru locul 2, alături de Universitatea Craiova cu care este la egalitate de puncte (37) și cu Farul (35).

Dan Petrescu va avea mână liberă, urmând ca la finalul sezonului să decidă cine rămâne, cine pleacă și cine vine la gruparea din Gruia. ”Bursucul” va continua colaborarea cu Ovidiu Hoban, interimarul din prezent, dar îi va aduce pe Valeriu Bordeianu și Bogdan Aldea, oamenii săi de încredere.

Antrenorul care a câștigat 4 campionate cu CFR Cluj va avea un salariu de 30.000 de euro/lună, dublu față de cât au avut predecesorii săi, italianul Andrea Mandorlini și Adrian Mutu. Pe lângă salariul „de bază”, Dan Petrescu va avea și prime de victorie în competițiile interne și externe, bonusuri de promovare jucători U21, de fotbaliști la echipa națională, la loturile de juniori, de golgheter al Ligii 1 etc., informează adevarul.ro.

Antrenorul și patronul Nelu Varga au căzut de acord asupra unei clauze de reziliere de 400.000 de euro, plătită de partea care renunță unilateral la contract.

„Clubul CFR 1907 Cluj anunţă revenirea antrenorului Dan Petrescu pe banca tehnică a echipei noastre! Tehnicianul care a contribuit decisiv la câştigarea ultimelor noastre cinci titluri consecutive de Campioană, dar şi la numeroasele rezultate remarcabile în Europa, se întoarce acasă şi îşi va folosi toate abilităţile pentru a atinge din nou performanţele cu care familia alb-vişinie s-a obişnuit! Mister, bine ai revenit în Gruia”, informează clubul CFR Cluj pe site-ul său oficial.

Petrescu a pregătit-o pe CFR în alte trei mandate, iunie 2017 – iunie 2018, martie 2019 – noiembrie 2020, respectiv august 2021 – iunie 2023, contribuind la ultimele cinci titluri de campioană ale echipei clujene.

Tehnicianul preia postul de antrenor principal al formaţiei ardelene lăsat liber de Adrian Mutu, cel care a demisionat la 3 aprilie. De la acel moment, interimatul a fost asigurat de antrenorii Francisc Dican şi Ovidiu Hoban.

„Ceferişti, m-am întors acasă. Gata cu vorba, acum la treabă!”, a declarat Petrescu într-un clip video publicat pe contul oficial de YouTube al grupării CFR Cluj.

Dan Petrescu a mai condus în cariera sa de până acum formaţiile FC Naţional, Sportul Studenţesc, FC Rapid, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni, Kuban Krasnodar, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA Tg. Mureş, JS Suning, GZ Hengfeng, Kayserispor şi ultima oară Jeonbuk Hyundai.

error: Content is protected !!