Video Cluj. Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Gherla

Updated on aprilie 30, 2024 Video Cluj. Explozie urmată de incendiu într-un bloc din Gherla 1

O explozie urmată de incendiu s-a produs, marţi după-amiază, într-o garsonieră situată într-un bloc din municipiul Gherla, judeţul Cluj.
Deflagraţia s-a produs într-un apartament dintr-un bloc de pe strada Mesteacănului din municipiul Gherla. Acolo au intervinit pompierii de la Punctul de Lucru Gherla şi de la Detaşamentul Dej, scrie Stirile Pro TV.

Primele date arată că este afectată o garsonieră situată la parterul blocului. ”La faţa locului s-au alocat două autospeciale pentru stingerea incendiilor, care au acţionat pentru stingerea flăcărilor izbucnite în garsonieră. În aceste momente sunt verificate toate apartamentele din scara de bloc şi sunt evacuaţi locatarii, ca măsură preventivă”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

În jurul orei 14 a început să iasă un fum negru și gros dintr-un apartament situat la parterul unui bloc de pe Aleea Brazilor. Limbile de foc i-au înspăimântat pe vecini, care au dat rapid alarma. la scurt timp, s-a produs o explozie. Geamurile au crăpat, iar o parte din peretele exterior al balconului a fost azvârlită în exterior, la fel și un calorifer.

Un bărbat care locuiește în apropiere și care a ajuns în primele momente la locul evenimentului a povestit că observând incendiul, a luat rapid un stingător și a pătruns în interior. „La bucătărie era un frigider distrus, de acolo cred că a pornit totul”, a povestit omul.
În apartament nu se afla nimeni în acel moment, iar pompierii au spart geamul de la bucătărie, pentru a permite fumului să iasă afară.

Alimentarea cu curent electric la apartamentul respectiv s-ar fi decuplat automat.
Una dintre ipotezele luate în considerare de pompieri este aceea a scurgerilor de gaze.

La frigider s-ar fi produs un scurt circuit, iar incendiul pornit ar fi declanșat explozia gazelor, acumulate în cantitate mai mare în camera cu balcon, unde de fapt și suflul a fost mai puternic. „Dacă nu le lua foc frigiderul, poate nici aflau de scurgerea de la aragaz”, spun pompierii, potrivit Gherla.info.

error: Content is protected !!