Florin Piersic primește o pensie modestă după o carieră strălucită. Doar 2.000 de lei pentru 66 de ani de carieră

Updated on mai 2, 2024 Florin Piersic primește o pensie modestă după o carieră strălucită. Doar 2.000 de lei pentru 66 de ani de carieră 1

Florin Piersic, un nume sinonim cu excelența artistică în România, primește o pensie lunară de la stat care nu reflectă în niciun fel contribuția sa imensă la cultura românească.

Pe parcursul a 66 de ani de carieră, Piersic a dat viață unor personaje memorabile, de la haiduci la figuri istorice, cu o măiestrie inegalabilă. A urcat pe cele mai prestigioase scene ale țării și a cucerit inimile publicului prin talentul său excepțional.

Totuși, în ciuda succesului său incontestabil, Piersic primește o pensie lunară de doar 2.000 de lei de la statul român. La această sumă se adaugă o indemnizație de merit de 2.700 de lei de la Uniunea Teatrală din România, un venit total care pare derizoriu în comparație cu imensa sa moștenire artistică, informează stiripesurse.ro.

Florin Piersic a fost descoperit de către actrița și regizoarea Elena Negreanu. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București (IATC, astăzi UNATC), promoția 1957. La doi ani de la absolvire, a obținut primul rol principal în Discipolul diavolului și a urcat pe scena de la Teatrul Național Din Capitală. Au urmat alte piese care l-au adus pe Florin Piersic în atenția publică: Tragedia optimistă, Oameni și șoareci și Orfeu în Infern.

Florin Piersic a înregistrat în 2009 un disc de autor, intitulat „Florin Piersic – Hoinărind printre amintiri în lumea muzicii lui Dan Iagnov”. În anul 2011, un cinematograf din Cluj-Napoca a început să-i poarte numele. Pentru că este o figură importantă a teatrului românesc, el a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București, Galați și Iași.

A primit Ordinul Meritul Cultural clasa a V-a, în 1967 „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”. La 30 mai 2002, Florin Piersic a fost distins cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Care este starea actorului Florin Piersic, după ce a fost operat
Actorul Florin Piersic, internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, este în stare stabilă, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi la Spitalul Militar. „Starea sa este stabilă. În momentul de fată se află în Secția cardiologie, sub tratament medicamentos”, au anunţat reprezentanţii spitalului, potrivit hotnews.ro.

Aceştia au precizat că familia actorului a solicitat să nu fie furnizate detalii cu privire la starea sa de sănătate sau la afecțiunile sale.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost operat la genunchi Spitalul Militar Cluj – Napoca, ulterior fiind transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca pentru a fi supravegheat de medici.

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un stimulator cardiac, conform Antena 3.

Intervenţia chirurgicală la genunchi, efectuată în cursul zilei de luni la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, a decurs bine, dar pacientul are nevoie de recuperare.

Actorul a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecție la un genunchi, care se pare că s-a extins.

error: Content is protected !!