(Foto) Casă superbă din Cluj, lăudată de arhitectul șef al județului. „Așa DA!”

Updated on aprilie 18, 2024 (Foto) Casă superbă din Cluj, lăudată de arhitectul șef al județului. „Așa DA!” 1

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a lăudat proiectul unei case din Aiton.

Comuna Aiton beneficiază din 2018 de un nou regulament local de urbanism. Un regulament care conține reguli detaliate privind amplasarea pe parcelă, volumetria și arhitectura construcțiilor, scopul fiind de a se încuraja o arhitectură de calitate adaptată contextului rural. Și ..
Exemplele bune continua să apară și cred că vor duce la o pastrarea unui sat frumos prin integrarea noilor construcții în specificul zonei.

Cu ajutorul breslei, comunității și administrației locale se poate să ajungem să avem localități cu o arhitectură frumoasă! Felicitări colegilor arhitecți, dar și beneficiarilor! Cred cu tărie că #împreună vom reuși să creionăm o cultură a construirii în rural! Așa DA!”, a transmis arhitectul.

Proiectul casei a fost foarte bine primit de specialiștii în urbanism în ședința Comisiei tehnice de miercuri, 17 aprilie, de la Consiliul Județean Cluj. Reprezentanta proiectantului a explicat în ședința CTATU de miercuri că terenul studiat se află în apropiere de centrul comunei, cu acces din drumul comunal.

Aceasta a mai spus că locuința propusă respectă arhitectura și specificul zonei Aiton, iar construcția are dimensiuni relativ mici și aduce cu tipicul caselor construite aici. Casa urmează să fie amplasată cu latura scurtă la drum, conform tipologiei existente, scrie media9.ro.

(Foto) Casă superbă din Cluj, lăudată de arhitectul șef al județului. „Așa DA!” 2 (Foto) Casă superbă din Cluj, lăudată de arhitectul șef al județului. „Așa DA!” 3 (Foto) Casă superbă din Cluj, lăudată de arhitectul șef al județului. „Așa DA!” 4

Prezentarea proiectului a fost foarte scurtă și la obiect. Și a fost foarte apreciată de specialiștii în urbanism.

„Chiar arată frumos casa asta! Mult succes pe mai departe!”, a transmis arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță. De aceeași părere a fost și arhitectul Vlad Negru, membru în Comisia tehnică de urbanism.

Proiectul a fost avizat favorabil cu 5 voturi de membrii CTATU și trece în faza următoare.

error: Content is protected !!