Modelul Cluj. Mihai Goțiu: „Cum se schimbă un oraș și o țară”

Updated on octombrie 22, 2018 Senatorul USR Mihai Goțiu a făcut o analiză a modului cum s-a schimbat Clujul și cum a devenit un model pentru România.

Mihai Goţiu: „CUM SE SCHIMBĂ UN ORAȘ ȘI O ȚARĂ. Modelul Cluj Modelul Cluj. Mihai Goțiu: „Cum se schimbă un oraș și o țară” 1. Ăștia sunt ”useriștii” și ăsta e spiritul USR!
Acum vreo două decenii, un primar al Clujului, de tristă amintire, Gheorghe Funar, încerca să-mi blocheze accesul în Primărie, mă soma să mă mut la Budapesta, își motiva subordonații să mă amenințe după emisiuni televizate și să mă atace în presă. ”Vina” mea era că refuzam să mă împac cu discursul lui xenofob.

Modelul Cluj. Mihai Goțiu: „Cum se schimbă un oraș și o țară” 2

În trei rânduri, o parte importantă a clujenilor l-au votat pe Gheorghe Funar primar și puțini erau cei care își închipuiau că orașul se poate vindeca după cei 12 ani de discurs al urii. Și, totuși, lucrurile s-au schimbat, iar implicarea civică a reușit să răstoarne situația într-un mod spectaculos.

Dacă mai era nevoie de vreo dovadă în plus uite-o. Ieri, colegii din Filiala USR Cluj l-au votat pe Hani Zain ca cenzor al organizației județene. Hani Zain a venit în România în urmă cu trei ani. Bunica lui din partea mamei a fost maghiară reformată, iar bunicul român ortodox. Din partea tatălui, bunica, musulmană șiită, din Kurdistanul irakian, iar bunicul, musulman sunit din Palestina. Printre cei care l-au votat, ca delegat din partea filialei Cluj-Napoca, s-a numărat și Yasin Ibrain, constănțean cu origini turcești, venit la facultate la Cluj.

Să vă mai reamintesc că Filiala Cluj are un fost președinte și membru în BN, pe nume Elek Levente, că în Comisia Națională de Arbitraj îl are pe Daniel Kloyber, iar prim-vicepreședinte al filialei județene e Christian Schuster? Da, știu, în urmă cu doar două decenii ar fi fost greu de crezut că o filială a unuia dintre partidele parlamentare ale României poate avea (și încă la nivel de conducere) o asemenea componență ”multiculti” Modelul Cluj. Mihai Goțiu: „Cum se schimbă un oraș și o țară” 1 . Iar filiala în discuție să fie cea din Clujul băncilor și coșurilor de gunoi vopsite tricolor de Funar…

Modelul Cluj. Mihai Goțiu: „Cum se schimbă un oraș și o țară” 4
Când vă e teamă că lupta pentru schimbare ar fi în zadar gândiți-vă la Cluj (și nu doar la Cluj).

Altfel, felicitări lui Cătălin Sălăgean pentru că a căștigat responsabilitatea de a conduce Filiala Cluj a USR în următoarele luni, lui Vasile Roman, Bogdan Iasinovschi și Mircea Bogdan Moș, care completează, de ieri, Biroul Județean, și lui Hani Zain, Delia Sucala și Medorian Gheorghiu care formează Comisia de Cenzori. Și, felicitări și celor care și-au asumat curajul să intre în competiție! Mai avem mult de muncă, dar merită! Modelul Cluj. Mihai Goțiu: „Cum se schimbă un oraș și o țară” 1

error: Content is protected !!