(Video) Mai multe blocuri au început să se încline. Ușile nu se mai închid, mobila o ia la vale. “S-a lăsat în față blocul / Mobila mea din sufragerie stă deja pe-o parte. Ce-o să facem?”

Updated on martie 7, 2024 (Video) Mai multe blocuri au început să se încline. Ușile nu se mai închid, mobila o ia la vale. "S-a lăsat în față blocul / Mobila mea din sufragerie stă deja pe-o parte. Ce-o să facem?" 1

Panică printre locatarii unui bloc. Clădirea în care locuiesc, ridicată în anii 60, a început să se taseze. Oamenii se plâng că ușile şi ferestrele camerelor nu se mai închid şi că sunt multe crăpături atât în apartamente, cât şi pe scara blocului. Ei se tem că la un cutremur mai mare, tot imobilul se va nărui.

Oamenii care locuiesc în blocul din Galați spun că situaţia s-a agravat extrem de mult în ultimii doi ani. Au apărut foarte multe crăpături în pereţi.
Uşile şi ferestrele apartamentelor nu se mai închid, iar mobila stă strâmb.
Inundaţiile din ultimii ani sunt o posibilă cauză a degradării blocului. Unii proprietari spun că acum câţiva ani şi ţevile erau crăpate şi că sub bloc s-a scurs multă apă, scrie tvr.ro.

În urma cu zeci de ani in apropierea clădirii era si un mic parau. Nu ajută nici faptul că imobilul nu are un subsol.
Blocul e încadrat în clasa 2 de risc seismic, ceea ce înseamnă că nu poate fi consolidat cu bani de la bugetul local.
Însă reprezentanţii primăriei spun că poate fi reabilitat cu fonduri europene.

Primăria dă asigurări că, dacă va fi nevoie, oamenii vor primi locuinţe sociale.
În urmă cu 20 de ani un alt bloc din zonă a fost în aceeași situație, iar locatarii au stat 2 ani în apartamente sociale pana când clădirea a fost consolidată.

Locatar, pentru Stirile Pro Tv: “Uitați la etajul doi cum a plecat din armătura blocului. Uitați! Se vede cu ochiul liber cum scările unu, doi și trei au plecat într-o parte”.
Locatar: “Eu stau la trei, acolo, vedeți? Ia uitați ce distanță apare! La mine deja s-a infiltrat apa în casă”.

Locatar: “S-a lăsat în față blocul. Nu mai circulă apa prin interior, nu se mai duce apa în canalizare”.
Locatară: “A început să se ducă din ce în ce mai mult la vale. Mobila mea din sufragerie stă deja pe-o parte. Ce-o să facem? O să vină un cutremur mare și o să ne ducem la vale cu toții”.

Petrică Pațilea, purtător de cuvânt al Primăriei Galați: “Vorbim, totuși, de o proprietate privată, prin urmare Primăria nu poate să intervină în niciun fel. Dar există posibilitatea realizării unui parteneriat între Primărie și Asociația de Proprietari să poată fi accesate fonduri europene pentru astfel de lucrări”.

Prețurile cerute pentru apartamentele vechi și noi din Cluj-Napoca au crescut înainte de venirea primăverii

Comparând prețurile apartamentelor noi de vânzare cu cele ale apartamentelor vechi din cele 9 orașe analizate de o platformă de anunțuri imobiliare, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, se observă o serie de diferențe.

Astfel, în Cluj-Napoca regăsim cea mai mică diferență de preț între cele două tipuri de imobile (noi vs. vechi), cu o diferență de sub 1% în favoarea apartamentelor noi. De asemenea, cea mai mare diferență de preț se regăsește în Brașov, unde apartamentele vechi sunt mai ieftine cu 12% comparativ cu apartamentele noi. Totodată, orașele Iași și Sibiu sunt singurele în care prețurile apartamentelor vechi sunt mai mari ca prețurile apartamentelor noi cu 1%, respectiv 3%, potrivit unui comunicat storia, conform Ziua de Cluj.

Conform sursei citate, în Cluj-Napoca, în luna februarie a.c., prețurile medii pentru apartamentele noi și vechi din Cluj-Napoca au fost de 2.619 euro/metru pătrat. De asemenea, prețul mediu de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.622 euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat comparativ cu februarie 2023. Apartamentele vechi din Cluj-Napoca au avut un preț mediu de cerere de 2.614 euro/metru pătrat, cu 11% mai ridicat decât în aceeași lună a anului anterior.

error: Content is protected !!