Emil Boc: Vladimir Putin îmi amintește de ultimele clipe ale regimului Ceaușescu

Updated on martie 4, 2022 Primarul Emil Boc a comentat ultimele declarații ale președintelui rus Vladimir Putin și a spus despre acesta că este “pe contrasensul istoriei”.

“Cel mai recent discurs al lui Putin îmi amintește de ultimele clipe ale regimului Ceaușescu. Liderilor autocrați le place să audă doar ce le convine. Cei din subordine le spun doar ce vor ei să audă. Așa a făcut și Ceaușescu.

Emil Boc: Vladimir Putin îmi amintește de ultimele clipe ale regimului Ceaușescu 1
(foto podul.ro)

Vă amintiți că, în 21 decembrie, cei din subordinea sa i-au spus să convoace o adunare publică, pentru că populația este alături de el, să înfiereze ce s-a întâmplat la Timișoara, cu “huliganii”, iar aceasta a fost scânteia care a pornit Revoluția de la București.

Pentru Putin, începutul sfârșitului este în derulare, problema nu este dacă, ci când se va întâmpla. Regimul lui Putin este pe contrasensul istoriei”, a spus Boc, citat de Media9.ro.

Comitetul european al regiunilor a transmis o scrisoare către 71 de primari de orașe din Rusia, cărora le-au cerut să ia atitudine împotriva războiului și să îi informeze pe cetățeni despre situația din Ucraina. “În Rusia, oamenii nu au acces la informație, Putin le-a spus că rușii merg să îi salveze pe ucraineni”, a subliniat Emil Boc.

Cum a arătat Rusia în ultimii 10 ani cu Putin la Kremlin

Vineri se împlinesc 10 ani consecutivi de când Vladimir Putin este în fruntea Rusiei, adică jumătate din timpul petrecut în total la Kremlin. Pe 4 martie 2012, Vladimir Putin câștiga din primul tur alegerile prezidențiale. A obținut 63,2% din voturi, dar au existat multe acuzații de fraudă, anunță Digi 24.

“Nu trebuie uitat un lucru. A fost locotentent-colonel KGB, iar specialitatea sa era dezinformarea. Aşa că nu poţi şti niciodată ce se întâmplă cu el. Spune un lucru şi face altul”.

Putin începea, astfel, cel de-al treilea mandat la Kremlin.

Faptul că există atât de puţine informaţii şi atât de multe speculaţii despre el este şi pentru că vorbim despre un sistem autoritar, centrat pe un singur om.

În martie 2014, Rusia lui Putin a anexat ilegal Peninsula Crimeea. În 2015 a intervenit în războiul din Siria, schimbând soarta conflictului. Dar Putin nu voia să se oprească doar la Crimeea și Siria.

Vladimir Putin – președintele Rusiei: “Descendenții “recunoscători” au doborât memorialele lui Lenin din Ucraina. Ei numesc asta decomunizare. Vreți decomunizare? Suntem gata să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea reală pentru Ucraina.Descendenții “recunoscători” au doborât memorialele lui Lenin din Ucraina. Ei numesc asta decomunizare. Vreți decomunizare? Suntem gata să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea reală pentru Ucraina.”

În 2018, a câştigat al patrulea mandat de preşedinte, cu peste 76% din voturi. În 2021, a promulgat legea care îi permite să candideze pentru încă două mandate.

Pe 21 februarie 2022, a recunoscut independența Lugansk și Donețk. Trei zile mai târziu, dădea startul unei invazii totale în Ucraina

Vladimir Putin – președintele Rusiei: “Ne vom strădui să demilitarizăm și să denazificăm Ucraina și îi vom aduce în fața justiției pe cei care au comis crime sângeroase împotriva civililor, inclusiv împotriva cetățenilor ruși”.

error: Content is protected !!