Cluj: Rampa de deseuri de la Pata Rat, inchisa din cauza depasirii capacitatii de stocare

Updated on februarie 10, 2015

Rampa de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost închisă din cauza depăşirii capacităţii de stocare, gunoaiele urmând să fie duse la o rampă temporară, în condiţiile în care noul centru de deşeuri, cu finanţare europeană, nu a fost finalizat de Consiliul Judeţean.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că instituţia a fost anunţată luni seară de către societatea Salprest Rampă că nu se mai pot depozita gunoaiele menajere, în condiţiile în care rampa a fost închisă.

“Am fost anunţaţi de către cei de la Salprest Rampă că începând de luni, de la ora 20.00, rampa de la Pata Rât este închisă şi că nu se mai pot depozita aici deşeuri menajere. Gunoaiele nu se mai pot depozita aici deoarece capacitatea rampei este depăşită, iar Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, proiect cu finanţare europeană, demarat în 2012 de către Consiliul Judeţean Cluj, nu este încă finalizat”, au spus reprezentanţii primăriei clujene, citati de Mediafax.

Astfel, deşeurile colectate din Cluj-Napoca şi din judeţul Cluj vor putea fi depozitate până în 15 iulie pe o rampă temporară, situată lângă actuala rampă de la Pata Rât, urmând ca după această dată să se găsească o altă soluţie până la finalizarea proiectului CJ Cluj, estimată la 31 decembrie 2015.

Comisarul general al Comisariatului Gărzii Naţionale de Mediu, Florin Diaconu, a participat, marţi, la o şedinţă pe această temă la Prefectura Cluj, iar la final a declarat că rampa temporară nu a fost folosită până acum.

“Soluţia este depozitarea, în continuare, a deşeurilor pe depozitul temporar situat lângă actuala rampă de gunoi de la Pata Rât, care este gol şi autorizat din 2012 şi pe care se poate depune timp de şase luni. După această perioadă, se va desfiinţa depozitul temporar şi se vor putea depozita deşeurile pe viitoarea rampă care face parte dintr-un proiect al CJ Cluj. De asemenea, vom modifica proiectul derulat de CJ Cluj pentru depozitarea deşeurilor, astfel încât să fie finalizată cât mai repede prima celulă de depozitare, care în şase luni să fie operabilă”, a spus Diaconu.

error: Content is protected !!