Cluj. Mihai Gotiu, telefonul și Taxiul: „Am pățit-o și eu. Se întâmpla în anii în care telefonia GSM doar ce intrase în România, iar mobilele erau la fel de rare…Când am constatat că nu-l mai am, n-am experimentat o stare prea plăcută…Era un tânăr actor de la Teatrul Maghiar. A refuzat orice recompensă și a rămas că…”

Updated on februarie 17, 2020 Un taximetrist din Cluj Napoca a făcut eforturi impresionante pentru a găsi un client care își uitase portofelul în mașină. Pe baza numelui din buletin, taximetristul a găsit un număr de telefon, după o căutare pe Google, astfel reușind să găsească proprietarul.

Senatorul USR, Mihai Gotiu, a povestit o întâmplare asemănătoare, petrecută în urmă cu două decenii.

Cluj. Mihai Gotiu, telefonul și Taxiul: „Am pățit-o și eu. Se întâmpla în anii în care telefonia GSM doar ce intrase în România, iar mobilele erau la fel de rare...Când am constatat că nu-l mai am, n-am experimentat o stare prea plăcută...Era un tânăr actor de la Teatrul Maghiar. A refuzat orice recompensă și a rămas că...” 1

Mihai Gotiu a scris pe Facebook: „THIS IS CLUJ 🙂 . Povestea taximetristului clujean, care, ieri, și-a căutat clienta (și a găsit-o via Google & prietenii) pentru a-i înapoia protofelul uitat în mașină a devenit virală pe Facebook. Foarte bine! Ăsta e genul de știri care mă bucură că circulă.

Am pățit-o și eu, chit că e ceva vreme de atunci (vreo două decenii). Se întâmpla în anii în care telefonia GSM doar ce intrase în România, iar mobilele erau la fel de rare precum au ajuns să fie copacii prin unele zone ale munților noștri. Să ai un telefon mobil îți conferea un status social aparte. Eu aveam unul ”la purtător”, pus la dispoziție de radioul la care lucram atunci.

Când am constatat că nu-l mai am, n-am experimentat o stare prea plăcută și am început, deja, să calculez cât o să dureze până voi returna contravaloarea lui, care îmi va fi imputată (și era vorba de câteva luni la veniturile de atunci, raportate la prețul telefoanelor din acea vreme). Am apelat, totuși, numărul meu, de pe un telefon fix. Mi s-a răspuns, am fost întrebat (pentru verificare) de câteva numere din agendă și apoi m-am întâlnit cu cel care îl găsise într-un taxi cu care circulasem în acea zi.

Era un tânăr actor de la Teatrul Maghiar. A refuzat orice recompensă și a rămas că o să bem o bere, cândva. N-am mai băut-o și, pe atunci, nu se inventase Facebook-ul să-i mulțumesc public. O fac acum, dacă citește comentariul ăsta și își mai amintește de acel gest.

Și vă recomand să o faceți și voi când treceți prin asemenea pățanii, chit că țin de normalitate. Faptele bune merită să circule și să fie cunoscute. Nu e niciodată prea mult să le faci publicitate oamenilor cinstiți.

Nota bene: nu se întâmplă doar la Cluj, știu și de șoferi de Uber din București care și-au căutat clienții pentru a le returna lucrurile uitate în mașină..”

error: Content is protected !!