Simone Tempestini și-a prezentat la Cluj mașina cu care este aproape de a intra în istorie: îl poate depăși pe Titi Aur

Updated on aprilie 25, 2024 Simone Tempestini și-a prezentat la Cluj mașina cu care este aproape de a intra în istorie: îl poate depăși pe Titi Aur 1

La nici două săptămâni după ce a devenit primul român care a câștigat o etapă din Campionatul European de Raliuri, Simone Tempestini și-a prezentat, la Cluj, mașina de concurs cu care vrea să câștige al nouălea titlu de campion național absolut.

Simone va aborda o strategie similară ca în ultimii doi ani, urmând ca în etapele de asfalt să piloteze spectaculosul Porsche 997 GT3 RGT, iar în rundele de pe macadam să revină pe modelul Škoda Fabia RS Rally2 cu care concurează și în competiția continentală. În dreapta sa va fi, ca de obicei în ultimii șase ani, Sergiu Itu, informează gandul.ro.

„Anul acesta se anunță extrem de competitiv. Evident, gândurile noastre sunt la European, acolo unde am început cu o victorie mare, dar ne place să concurăm acasă, în România, și ne luptăm de fiecare dată la primul loc, așa cum s-a întâmplat în ultimul deceniu. Abia așteptăm Harghita, avem o revanșă de luat după ce anul trecut am abandonat”, a spus Tempestini, care are 8 titluri de campion absolut, la egalitate cu Titi Aur.

Tempestini are 6 victorii în Harghita, etapă care va începe vineri la Odorheiu Secuiesc, în timp ce colegul său Bogdan Marișca are 5 succese, primul în 2001. Acesta va face echipaj din nou cu Sebastian Itu pe un model Skoda Fabia Rally2.

„Este raliul nostru de suflet fiindcă acolo am obținut prima victorie din carieră. Împreună cu Sebastian Itu vom face echipaj și în acest an, deja al 28-lea. Și anul acesta va fi unul complicat pentru noi, dar suntem bucuroși să fim iar la start”, a declarat și Marișca, veteranul Campionatului Național de Raliuri Betano, debutul său consemnându-se în 1993.

Din echipă va nu va lipsi echipajul format din frații Norbert Maior și Francesca Maior. Cei doi au parte de o noutate în ceea ce privește mașina de concurs, urmând să ia startul în noul sezon pe modelul Ford Fiesta Rally3. Cei doi merg în Harghita la nici o săptămână după succesul istoric din Mondialul de Raliuri, când au devenit primul echipaj 100% românesc care a obținut un podium în Junior WRC.

error: Content is protected !!