Litoralul românesc are o nouă stațiune cu plaje naturale largi și nisip fin

Updated on aprilie 25, 2024 Litoralul românesc are o nouă stațiune cu plaje naturale largi și nisip fin 1

Avem o nouă staţiune pe litoralul românesc. Autorităţile au decis că mai aveam nevoie de încă o Organizaţie de Management al Destinaţiei. Mamaia Nord e norocoasa care primeşte buget de la Ministerul Turismului, şi care e diferită de deja existenta Organizaţie de Management al Destinaţiei Mamaia prin simplul fapt că e mai spre Năvodari.

Noua-veche staţiune se laudă cu plaje naturale largi, cu nisip fin, nu artificiale ca ale vecinei Mamaia. Printre atuurile din Nord, spune managerul proaspetei destinaţii, mai regăsim şi spaţii de cazare noi sau proaspăt renovate, gamă variată de restaurante şi o identitate vizuală unică, care aduce în prim-plan calitatea serviciilor oferite. Se mai laudă şefii Organizaţiei că au pus la punct toate detaliile în doar trei luni, ca să te poţi bucura de un concediu aşa cum ţi-ai dori, informează mediafax.ro.

În ciuda entuziasmului oficialilor, reacțiile localnicilor și turiștilor sunt mixte. Mulți se întreabă despre necesitatea unei noi organizații de management al destinației, mai ales când resursele ar putea fi investite în îmbunătățirea infrastructurii existente. “Avem nevoie de acțiuni concrete, nu doar de proiecte pe hârtie care să sune bine în comunicatele de presă,” a exprimat un localnic nemulțumit.

În timp ce Mamaia Nord promite să devină un pol de atracție turistică major, va trebui să depășească scepticismul publicului și să demonstreze că poate oferi o alternativă viabilă și atractivă la vechea stațiune Mamaia.

Ministerul Turismului speră că Mamaia Nord va servi ca un exemplu de bună practică în gestionarea și promovarea destinațiilor turistice prin adoptarea unei abordări proaspete și orientate spre calitate. Cu toate acestea, succesul său depinde de capacitatea de a integra feedback-ul comunității și de a implementa strategii care să respecte atât peisajul natural, cât și nevoile vizitatorilor.

Începând din acest an, reprezentanții OMD Mamaia Nord Năvodari și-au propus să diversifice oferta turistică pentru a satisface nevoile și preferințele unui public sofisticat și exigent. Florin Chelaru, primar de opt ani de zile al orașului Năvodari, a enumerat avantajele pe care orașul le pune la dispoziție turiștilor, întrucât Năvodari este cel mai important partener al OMD-ului, deținând 49% din acțiuni.

Stațiunea noastră a fost căutată de foarte mulți turiști, deoarece există foarte multe apartamente de vacanță. Stațiunea Mamaia Nord este gestionată de oameni ce se ocupă cu turismul, oameni care se pricep. Este un ajutor pe care mi l-am dorit și sunt sigur că rezultatele se vor vedea în scurt timp. Colegilor și partenerilor din OMD le spun că au tot sprijinul meu, pentru că așa înțeleg să împărțim puterea. La orașul Năvodari și în stațiunea Mamaia Nord au revenit suprafețe de teren care vor fi folosite în totalitate pentru parcări, piațete și locuri de divertisment. Acest lucru pot să-l spun cu tărie! Tot ce ține de terenuri 2 existente, va fi trecut în domeniul public și va fi redat turismului.

Mai mult, am dezvoltat și anumite proiecte europene legate de insule ecologice, iar asta înseamnă că vom avea o stațiune curată și vom avea, bineînțeles, și un control foarte mare asupra curățeniei, dar și mai ales asupra pazei, pentru că securitatea turiștilor pe litoral să fie o prioritate. Stațiunea Mamaia Nord trebuie să creeze un climat de siguranță turiștilor în sezon și extrasezon., a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, citat de atacdeconstanta.ro

error: Content is protected !!