Cluj. Emil Boc: „La 1 ianuarie 2024 putem avea Centura Metropolitană. Noi anul acesta vom finaliza toate documentațiile. Avizul de mediu durează cel mai mult, vreo șase, opt luni. Dar traseul exact este stabilit, acum toți avizatorii vor lucra la emiterea avizelor….”

Updated on februarie 10, 2020 Primarul Emil Boc speră ca până pe 31 decembrie 2023 Centura Metropolitană să fie deschisă circulației.

„Noi anul acesta vom finaliza toate documentațiile. Avizul de mediu durează cel mai mult, vreo șase, opt luni. Dar traseul exact este stabilit, acum toți avizatorii vor lucra la emiterea avizelor.

Cluj. Emil Boc: „La 1 ianuarie 2024 putem avea Centura Metropolitană. Noi anul acesta vom finaliza toate documentațiile. Avizul de mediu durează cel mai mult, vreo șase, opt luni. Dar traseul exact este stabilit, acum toți avizatorii vor lucra la emiterea avizelor....” 1

Avem sprijinul total al Prefecturii, care, deja, a planificat o întâlnire cu toți avizatorii pentru a vedea dificultățile, greutățile, problemele, să colaborăm între noi și, după aceea, 2021 să se facă licitația și, dacă se poate, să se înceapă și lucrările.

Dacă nu, 2021 licitația, 2022 și 2023 să se lucreze doi ani pe mai multe tronsoane simultan, că la 1 ianuarie 2024, ultima zi de cheltuire a banilor europeni fiind 31 decembrie 2023, să putem avea centura gata”, a declarat primarul, citat de radiocluj.ro.

Astăzi a avut loc o întâlnire de lucru la Prefectură cu TOȚI avizatorii proiectului Centurii Metropolitane a Clujului (38 km).

„Azi, împreună cu dl Prefect Mircea Abrudean, am avut o întâlnire cu toți cei implicați în avizarea proiectului Centurii Metropolitane a Clujului.

În acest moment sunt emise 14 din cele 32 de avize necesare proiectului de centură.

Cluj. Emil Boc: „La 1 ianuarie 2024 putem avea Centura Metropolitană. Noi anul acesta vom finaliza toate documentațiile. Avizul de mediu durează cel mai mult, vreo șase, opt luni. Dar traseul exact este stabilit, acum toți avizatorii vor lucra la emiterea avizelor....” 2

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a urgenta, în limitele legii, obținerea avizelor necesare în vederea utilizării banilor europeni pentru realizarea centurii (150 milioane de euro, termen: 31 decembrie 2023).
Mulțumesc dlui Prefect pentru implicarea și susținerea acestui proiect și aprecieri profesionale pentru șefii serviciilor deconcentrate care emit avize pentru acest proiect.

În exercițiul financiar 2014-2020, Primăria Cluj-Napoca a pregătit proiecte pentru finanțare din fonduri europene în valoare totală de peste 420 milioane euro – aici fiind inclusă și centura metropolitană.

Mai multe informații:

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane situate în Zona Metropolitană Cluj prin dezvoltarea unui drum nou de mare capacitate – centura metropolitană – și modernizarea drumurilor de legătură, iar scopul proiectului este îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, respectiv a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Cluj.

Prin asumarea de către Primărie a cheltuielilor necesare realizării studiilor şi documentaţiilor necesare (SF, PUZ și DTAC), proiectul centurii metropolitane a fost deblocat. Primăria Cluj-Napoca a dat Ordinul de începere pentru întocmire SF, PUZ și DTAC pentru proiectul „Drum Transregio Feleac TR35” în octombrie 2018, iar în 2019 s-a predat documentația „Studiul alternativ de traseu”, care a cuprins un număr de 8 variante de traseu studiate.

Varianta finală de traseu a centurii metropolitane poate fi consultată pe site-ul Primăriei ClujNapoca, la secțiunea Administrație/Anunțuri.

În perioada următoare vor fi definitivate studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și DTAC, urmând ca întreaga documentație să fie predată CNAIR în vederea organizării achiziției publice pentru lucrările de proiectare și execuție. Centura metropolitană are o lungime de 38 de kilometri”, a mai spus primarul.

error: Content is protected !!