Tinerii din Cluj nu mai pleacă din țară? Adrian Papahagi: „Joi am vorbit cu câțiva liceeni de la școala de elită a Clujului, CN “Emil Racoviță”. Mi-au spus că vor studia informatica și medicina, și că nu vor să părăsească România. De ce? Fiindcă Clujul …”

Updated on mai 24, 2019 Ţara noastră a avut atât cel mai mare număr de emigranţi din UE, anul trecut, cât şi cel mai mare procent al emigranţilor cu educaţie superioară, raportat la populaţia totală a ţării.

Circa 467.500 de români cu studii superioare au emigrat în ultimii trei ani, potrivit unei statistici realizate de Comitetul European al Regiunilor (CoR), un organism consultativ al UE, transmite adevarul.ro.

Tinerii din Cluj nu mai pleacă din țară? Adrian Papahagi: „Joi am vorbit cu câțiva liceeni de la școala de elită a Clujului, CN "Emil Racoviță". Mi-au spus că vor studia informatica și medicina, și că nu vor să părăsească România. De ce? Fiindcă Clujul ...” 1
(foto Iosif Miclaus Photographer)

Acest trend pare să încetinească la Cluj, unde elevii de liceu sunt dispuși să rămână în țară unde să își continue studiile.

Adrian Papahagi a scris pe Facebook: „Azi am vorbit cu câțiva liceeni de la școala de elită a Clujului, CN “Emil Racoviță”. I-am întrebat ce vor să studieze la facultate și dacă intenționează să plece din țară. Mi-au spus că vor studia informatica și medicina, și că nu vor să părăsească România.

De ce? Fiindcă Clujul duduie economic, industriile IT și medicina sunt în plin avânt, salariile sunt tot mai bune, calitatea vieții crește constant. Clujul acționează deja ca Milano în Italia: atrage migrație internă.

Am văzut același lucru la București (în ciuda administrației proaste), la Oradea, Timișoara, Sibiu și mai nou la Iași.

La Cluj, aud franceză și germană de fiecare dată când îmi fac cumpărăturile la supermarket.

Cunosc oameni, inclusiv în familia mea, care intenționează să revină în țară după ani buni de Occident.

Când România va avea 40 de Clujuri, emigrația se va opri și imigrația o va depăși. Cred că tot mai mulți occidentali, sătui de binefacerile multiculturalismului, vor alege conservatoarea noastră țară.

Pariez pe viitorul României.”

error: Content is protected !!