(Last Updated On: March 12, 2019)

O fabrică de produse de panificație și patiserie din Câmpia Turzii a angajat 50 de vietnamezi din cauza crizei de personal de care s-a lovit.

„Realitatea pieţei forţei de muncă din România ne arată un trend de exod al românilor spre ţările din centrul şi Sudul Europei pentru perioadele de primăvară şi vară. În această perioadă, fluctuaţia aduce o lipsă de oameni greu de înlocuit printr-o recrutare locală, pe care am extins-o cu mult dincolo de zonele apropiate de Câmpia Turzii.

Cluj. O fabrică de panificaţie a angajat vietnamezi, în Câmpia Turzii. „Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale României“ 1

Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale ţării considerate în trecut defavorizate“, afirmă Răzvan Boşomoiu, general manager La Lorraine România, firma ce a angajat 50 de vietnamezi, conform unui comunicat, preluat de adevarul.ro.

Potrivit acestuia, produsele firmei sunt fabricate în România, cu ingrediente româneşti, de o echipă de 250 de oameni, 200 cetăţeni români şi 50 cetăţeni vietnamezi. Boşomoiu a mai precizat că intenţionează să mărească echipa cu încă 50 de operatori, recrutaţi local.

Conform aceluiaşi comunicat, măsura angajării de personam de origine vietnameză vine „în contextul unei crize acute de personal cu care se confruntă angajatorii români, dar şi a creşterii capacităţii de producţie a fabricii, care va avea loc în acest an“.