(Last Updated On: November 8, 2018)

Consiliul Judeţean Cluj caută un teren de 4,5 hectare pe raza municipiului Cluj-Napoca pentru construirea unui spital pediatric monobloc, cu 500 de paturi. Demersurile pentru cumpărarea unei clădiri au eşuat, deşi instituția are la dispoziţie 10 milioane de euro.

„Spitalul de Copii Cluj-Napoca funcţionează în 14 locaţii, cu secţii şi clinici răspândite în oraş, unele revendicate, altele într-o stare de degradare care nu mai permite îndeplinirea condiţiilor legale. Ne-am propus construirea unui spital pediatric monobloc, care să găzduiască aproape toate aceste secţii şi clinici, iar pentru asta am demarat, iniţial, procedura de achiziţie directă a unei clădiri, având 10 milioane de euro prevăzuţi pentru o astfel de investiţie.

 

Cluj: Un nou spital pediatric monobloc, cu 500 de paturi, va fi construit. Autoritățile caută teren 1

Din păcate, nu s-a primit nicio ofertă, astfel că suntem, în prezent, în procedura de cumpărare a unui teren de 4,5 ha, pe raza municipiului, undeva la periferie, pe care să construim o clădire de la zero. Aparatele medicale existente vor fi aduse în noul spital, dar vom cumpăra şi echipamente noi. Mi-aş dori ca acest proiect să fie finalizat în 2020”, a spus peşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a explicat că, în cazul în care nu se va putea cumpăra nici teren pentru acest proiect, CJ Cluj mai are la dispoziţie o a treia soluţie, şi anume exproprierea unui teren, urmând ca proprietarul să fie despăgubit cu o sumă stabilită printr-o expertiză.

„Viitorul spital pediatric monobloc va avea 500 de paturi pentru copii, la care se adaugă paturile pentru părinţi astfel că va fi, de fapt, un veritabil spital regional. Va putea fi utilizat de la urgenţa din primul moment până la secţiile de care au nevoie micii pacienţi. În aceeaşi clădire vor fi sala de urgenţe şi cea de operaţii şi saloane de internare. După finalizarea noului spital, clădirile actuale vor fi reutilizate pentru alte instituţii publice”, a mai spus preşedintele CJ Cluj.