Cluj vs București.  Nicușor Dan: „În vreme ce Gabriela Firea face eforturi constante pentru a închide aplicațiile IT pentru taxi, singura conexiune a Bucureștiului cu tehnologia, Clujul este primul oraș din Europa de Est care primește bani de la Comisia Europeană în cadrul programului Urban Innovative Actions. Emil Boc înțelege că…”

Updated on octombrie 22, 2018 Nicușor Dan, fostul președinte al USR , face o comparație între administrațiile din București și Cluj. Capitala României iese pe minus și de această dată. Cu pomeni nu poți dezvolta un oraș.

Nicușor Dan: „În vreme ce Gabriela Firea face eforturi constante pentru a închide aplicațiile IT pentru taxi, singura conexiune a Bucureștiului cu tehnologia, Clujul este primul oraș din Europa de Est care primește bani de la Comisia Europeană în cadrul programului Urban Innovative Actions.

Cluj vs București.  Nicușor Dan: „În vreme ce Gabriela Firea face eforturi constante pentru a închide aplicațiile IT pentru taxi, singura conexiune a Bucureștiului cu tehnologia, Clujul este primul oraș din Europa de Est care primește bani de la Comisia Europeană în cadrul programului Urban Innovative Actions. Emil Boc înțelege că...” 1

Cu cei 5,6 milioane de euro se va finanța dezvoltarea industriilor creative în Cluj, vor fi organizate cursuri de instruire pentru persoanele care riscă să rămână fără locuri de muncă din cauza automatizării și, nu în ultimul rând, se va accelera procesul de folosire a tehnologiilor moderne pe piața muncii.

Emil Boc înțelege că tehnologia și dezvoltarea industriilor creative reprezintă viitorul, iar orașele nu se mai pot dezvolta dacă nu investesc în tehnologie. Cu acest proiect, Clujul are șanse mari să își structureze mai puternic candidatura pentru Capitala Europeană a Inovării.

Lecția Clujului e importantă și arată că acolo unde primarii muncesc în slujba cetățenilor și înțeleg cum vor evolua lucrurile în viitor, orașele se dezvoltă, iar oamenii sunt mulțumiți.

E nevoie doar de viziune, strategie, de pricepere și voință. În București, din păcate, lipsesc toate aceste ingrediente”.

error: Content is protected !!