Cluj: Șofer prins drogat la volan, noaptea. Conducea pe Hașdeu

Updated on iunie 18, 2018 Un oraș bogat ca și Clujul nu putea scăpa de pericolul șoferilor drogați. La sfârșitul săptămânii trecute, peste 100 de polițiști au fost angrenați într-o acțiune de amploare pentru depistarea traficului ilicit de droguri și a consumului de substanțe psihoactive. Doi tineri prinși în Piața Muzeului din Cluj, iar un altul a fost depistat la volan sub influența drogurilor.

La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Cel în cauză a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv. Bărbatul a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive. De asemenea, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, informează Someseanul.

Cluj: Șofer prins drogat la volan, noaptea. Conducea pe Hașdeu 1

Alți doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce au fost depistați conducând fără permis și sub influența alcoolului.

La data de 16 iunie a.c., un bărbat, în vârstă de 33 de ani, a fost depistat conducând un autoturism pe strada Memorandumului, dinspre Piața Unirii înspre Bulevardul 21 Decembrie 1989, în spatele unui troleibuz, pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun. Acesta avea o concentrație de peste 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat și nu avea permis de conducere.

Ziua următoare, 17 iunie a.c., în jurul orei 05:40, un tânăr, de 29 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe strada Platanilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma accidentului a rezultat rănirea unei pasagere. Tânărul nu avea permis de conducere și avea o concentrație de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Polițiștii antidrog au depistat în Piața Muzeului, doi tineri, din Cluj-Napoca, care aveau asupra lor plicuri cu substanțe psihoactive (aproximativ 2 grame). În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri în vederea consumului propriu, substanțele fiind ridicate.

Acțiunile cu efective mărite, în sistem integrat, vor continua, în vederea menținerii unui climat de siguranță. Rugăm cetățenii să vină în sprijinul autorităților, iar în situația în care observă persoane care prezintă simptome ale consumului de droguri, să reacționeze și să solicite sprijin medical de specialitate, pentru investigarea celor în cauză și luarea măsurilor care se impun” spun polițiștii într-un comunicat de presă.

error: Content is protected !!