Cluj. Primarul Emil Boc: „Am deblocat proiectul Centurii Metropolitane”. Când va fi gata

Updated on decembrie 11, 2017 Primarul Emil Boc a anunțat luni că a deblocat proiectul Centurii Metropolitane. Dacă totul va decurge conform planului, se va putea circula pe această centură peste 6 ani în 2023.

Pe Facebook, primarul Emil Boc a ascris: „Am deblocat proiectul Centurii Metropolitane a Clujului. Astazi am semnat “certificatul de nastere” al centurii metropolitane a Clujului, care va contribui la decongestionarea traficului din oras, la continuarea proiectelor imobiliare blocate si la realizarea accesului pentru Spitalul Regional de Urgenta.

Cluj. Primarul Emil Boc: „Am deblocat proiectul Centurii Metropolitane”. Când va fi gata 1

In cadrul conferintei de presa organizata azi la Primaria municipiului Cluj-Napoca, alaturi de reprezentanti ai autoritatilor nationale si locale implicate in proiect, am semnat protocolul de colaborare cu CNAIR – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, in scopul elaborarii de catre Cluj a studiului de fezabilitate, a P.U.Z.-ului si a documentatiei tehnice necesare pentru emiterea autorizatiei de construire pentru obiectivul de investitii „Drumul Trans-Regio Gilau-Apahida, TR Feleac”. In acest scop, Municipiul Cluj-Napoca a intrat in asociere cu comunele Gilau, Apahida si Floresti.

Prima etapa pentru realizarea centurii metropolitane se intinde pe parcursul a doi ani de zile, 2018 si 2019. Aceasta implica, pe langa realizarea tuturor studiilor si documentatiilor necesare – studiu de fezabilitate, PUZ si alte detalii tehnice – obtinerea a 15 avize de specialitate de la diferite structuri, inclusiv aprobarea in Consiliul Judetean a PUZ-ului. De asemenea, va fi mentinut contactul permanent cu directia regionala a companiei de profil de la Bucuresti si cu CNAIR pentru administrarea fazelor intermediare ale documentatiilor tehnice.

Cluj. Primarul Emil Boc: „Am deblocat proiectul Centurii Metropolitane”. Când va fi gata 2

Cea de-a doua etapa va avea loc in perioada 2020-2023 si reprezinta faza efectiva de implementare si de realizare a centurii metropolitane.

Acest pas important nu ar fi fost posibil fara implicarea celor prezenti astazi alaturi de reprezentantii municipalitatii clujene si le multumesc inca o data pentru modul in care au raspuns pozitiv si s-au implicat in acest proiect major! De asemenea, transmit aprecierea noastra pentru sprijinul acordat de catre ministrul Transporturilor si ministrul Fondurilor Europene pentru a putea semna acest “certificat de nastere” al Centurii Metropolitane.

Centura metropolitana are o lungime de 38 de kilometri si o alocare financiara de 150 de milioane de euro din fonduri europene. Pentru inceput, Primaria Cluj-Napoca impreuna cu celelalte unitati administrativ-teritoriale vor suporta cheltuielile legate de realizarea documentatiei tehnice mentionate, urmand ca apoi sa existe posibilitatea ca acesti bani sa fie rambursati din fondurile U.E.. Prin urmare, in bugetul municipiului pe anul 2018 va fi realizata o alocare financiara speciala pentru acest proiect.

Reprezentantii autoritatilor nationale si locale prezenti astazi la Primaria Cluj-Napoca sunt dl. Mircea Biban, secretar de stat – Ministerul Transporturilor, dl. Radu Ilie Baruta, director general regional DRDP Cluj, dl. Stefan Ionita, director general al CNAIR – Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dl. Dumitru Sfarlea, primar al comunei Gilau, dl. Grigore Fati, primar al comunei Apahida, dl. Bogdan Pivariu, viceprimar al comunei Floresti si dl. Dan Tarcea, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, respectiv dl. Ovidiu Cimpean, director de dezvoltare in cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Cluj. Primarul Emil Boc: „Am deblocat proiectul Centurii Metropolitane”. Când va fi gata 3

Mai multe informatii despre asocierea dintre municipiul Cluj-Napoca si comunele Gilau, Apahida si Floresti, protocolul semnat cu CNAIR si traseul centurii sunt disponibile in albumul de mai jos.

error: Content is protected !!