Fabrica din Cluj unde se pregateste Craciunul – globuri cu modele 3D, pictate manual, exportate in Europa si SUA

Updated on octombrie 28, 2014

La o fabrică din Cluj Napoca se muncește intens pentru ca globurile din sticlă, produse aici și pictate manual, să fie gata la timp pentru Crăciunul din acest an.

globuri

Cei 33 de angajați ai fabricii produc 200 de bucăţi de globuri simple pe zi, dar sunt şi globuri complexe, mai mari, cu un diametru de 15 centimetri, cu picturi vintage, ca un tablou, din care se fac doar opt bucăţi pe zi, adică un glob pe oră. Costul unui glob este între 80 de eurocenţi şi 15 euro, în funcţie de mărime şi complexitate, media fiind undeva între un euro şi un euro şi jumătate.

Comenzile vin cu un an înainte, în cea mai mare parte a lor de la târgurile de profil din Frankfurt, New York sau la Paris.  Pe an, producţia ajunge la aproximativ 800.000 de globuri de diferite modele, culori şi dimensiuni, pictate manual.

Suntem într-o activitate continuă, globurile noastre trebuie să ajungă la clienţii din Europa, din Germania, Italia, Franţa, Lituania, Austria sau Belgia, dar şi pe brazii românilor. Cele pentru SUA au plecat deja, avem peste 70 la sută din export pe piaţa americană. Avem diverse modele, pentru Europa mult mai liniştite, clasice, în culori precum mov, albastru, alb, roşu sau verde, cu reni, cu Moş Crăciuni şi oameni de zăpadă, iar pentru SUA sunt modele încărcate, cu culori vii, amestecuri de culoare. Acum pregătim ultimele modele pentru Europa, mai apropiate de tematica de Crăciun”, spune Mihaela Turcu, managerul fabricii pentru mediafax.

Deși are doar 33 de angajați, fabrica din Cluj-Napoca este cea mai mare din România care produce globuri din sticlă, având o cifră de afaceri de două milioane de lei pe an.

error: Content is protected !!