Cluj: Preturi mai mici la apartamente in cartierele “muncitoresti”

Updated on iulie 4, 2014

Apartamentele din municipiul Cluj-Napoca și din împrejurimi (Florești, Baciu, Apahida) au înregistrat cea mai mare scădere de preț de la începutul anului, indicele Blitz în cazul acestora raportând o valoare de 849 euro/mp, cu 11 euro/mp mai puțin ca în luna mai.

manastur

Indicele Blitz Imobiliare, dat publicității lunar de către agenția clujeană, a înregistrat în luna iunie 2014 o valoare medie de 987 euro/mp pentru apartamentele din Cluj-Napoca, în scădere cu 3 euro/mp față de luna anterioară.

“Topul cartierelor clujene confirmă cifrele și se poate observa faptul că, în principal, au scăzut prețurile apartamentelor situate în cartierele “muncitorești”: Mărăști, Mănăștur, Grigorescu. În schimb, apartamentele noi din Europa s-au apreciat cel mai mult, propulsând cartierul pe locul al doilea”, constată Leonard Munteanu, reprezentant al agenției clujene.

Preferință pentru locuințele cu două camere

În ceea ce privește prețurile medii publice ale diferitelor tipuri de apartamente, în concordanță cu analiza Blitz Imobiliare, preferințele clujenilor se îndreaptă tot spre locuințele cu două camere, drept urmare prețul acestora rămâne stabil. În schimb, apartamentele cu una sau trei camere s-au ieftinit cel mai mult.

Indicele Blitz prezintă valoarea medie, exprimată în euro/mp, a prețurilor publice pentru diferite categorii de proprietăți imobiliare, ținând cont de caracteristicile generale ale acestora: tip, zonă, număr de camere. Indicele Blitz nu ține cont de gradul de finisare și dotare sau de vechimea construcției, iar pentru calculul acestuia au fost eliminate valorile cele mai mici și cele mai mari, considerate a fi nereprezentative. (sursa: ziuadecj.ro)

Top cartiere Cluj-Napoca

1. Centru 1.112 euro/mp
2. Europa 1.049 euro/mp
3. Grigorescu 1.038 euro/mp

error: Content is protected !!