Clujul a fost ales oraș european 100% prietenos cu tinerii!

Updated on mai 12, 2017 Municipiul Cluj Napoca a primit recunoasterea europeana de oras 100% prietenos cu tinerii, alaturi de orase precum Braga (Portugalia), Torino (Italia) sau Varna (Bulgaria), in cadrul proiectului “100 % Youth City” Erasmus+ Strategic Partnership Project – 100% Youth City – Quality Label for Youth Friendly Cities.

Aceasta recunoastere se datoreaza prestatiei Clujului in calitate de Capitala Europeana a Tineretului in 2015 si a continuitatii politicilor publice de tineret din municipiul Cluj-Napoca.

Clujul a fost ales oraș european 100% prietenos cu tinerii! 1

(foto: Iosif Miclaus Photographer)

„Felicit si multumesc tuturor persoanelor si organizatiilor de tineret care s-au implicat in obtinerea acestei importante recunoasteri pentru orasul nostru. La ceremonia de la Braga am avut placerea sa fiu insotit de András Farkas si Forna Calin, oameni cu rol decisiv in obtinerea acestei distinctii pentru orasul nostru.

Cu aceasta ocazie, am semnat si un Memorandum de Intelegere cu dl. Ricardo Rio, primarul orasului Braga, in vederea unor multiple colaborari la nivel universitar, economic, cultural, turisitic si in domeniul politicilor de tineret. De asemenea, urmeaza sa realizam o relatie de infratire intre Cluj-Napoca si Braga.

Clujul a fost ales oraș european 100% prietenos cu tinerii! 2

Cele doua orase au multe lucruri in comun si posibilitati de colaborare viitoare: foste capitale europene de tineret, orase universitare, preocupari comune in domeniul inovarii, orase pilot in proiectul STARTS al Uniunii Europene pentru inovare si cultura, orase cu un grad recunoscut de calitate a vietii in regiunile lor si la nivel european”, a declarat primarul Emil Boc.

error: Content is protected !!