Cluj: „Intamplare autentic romaneasca, in trafic in Manastur (zona pasajului de langa Minerva): La o trecere de pietoni se opreste o masina in mod regulamentar iar la nici 2 secunde se aude o bubuitura …”

Updated on mai 22, 2017 Când cineva își lovește mașina în trafic, cum reacționezi? Te duci să-l păruiești pe „vinovat”, suni la Poliție, încerci să te înțelegi cu „vinovatul”.

Pe grupul de Facebook Info Trafic jud ClujIonut Sebi a scris: „Intamplare autentic romaneasca, in trafic in Manastur (zona pasajului de langa Minerva):

Cluj: „Intamplare autentic romaneasca, in trafic in Manastur (zona pasajului de langa Minerva): La o trecere de pietoni se opreste o masina in mod regulamentar iar la nici 2 secunde se aude o bubuitura ...” 1

La o trecere de pietoni se opreste o masina in mod regulamentar iar la nici 2 secunde se aude o bubuitura. O alta masina a intrat in masina celui care a oprit la trecerea de pietoni (pana aici un accident destul de banal, pe care il intalnim zi de zi in trafic)

In urmatoarele momente situatia a degenerat total: soferii au inceput sa se certe in mijlocul drumului, sa gesticuleze, sa isi puna mainile in cap (cu gura mare fiind evident cel care a provocat accidentul), iar dupa 5 minute de “evaluat” pagube si dat 2-3 telefoane, au tras pe dreapta si au continuat cearta care a devenit mult prea tensionata, de parca s-ar fi lovit un Rolls Royce cu ultimul tip de Ferrari iar pagubele sunt de cateva sute de mii de euro.

Mare mi-a fost mirarea sa aud ca cel care a provocat accidentul nu avea asigurare si culmea tot el urla de zori ca e vina celui din fata, ca ce sa vezi: “s-a oprit prea brusc”. Au inceput bineinteles si amenintarile (la intimidare), ca el are cunostinte prin politie, ca el ii poate face mult rau si ca il asteapta pe soferul din fata, pana ziua urmatoarele la ora 12:00 sa vina cu banii pentru pagube.

Nu stiu finalul deoarece scena parca nu se mai termina, situatia a devenit deja mult prea penibila, au inceput din nou sa dea telefoane si nu am avut timp sa mai stau pana la final. Cel care a fost lovit zicea la un moment dat ca va chema politia (cred ca asa e cel mai corect).

Acum dupa scena asta care in mod normal si civilizat putea fi rezolvata in 5 minute, stau si ma intreb: Oare noi ca popor, chiar nu am evoluat de loc? Oare vom putea scapa vreodata de mitocanismul asta miselesc in trafic? Oare chiar atat de iresponsabili si egoisti sa fim si acum in anul 2017?

Sa ajungem sa facem un circ total, o tiganie demna de India sau Cambodia, care mai apoi sa genereze amenintari total ridicole si irelevante care nu isi aveau locul in discutie, totul din cauza unor fiare/plastice indoite care se pot repara intr-o zi?

E crunt sa vezi cum unii nu vor sa evolueze desi societatea si lumea in care traim o cere, e crunt sa vezi cum acest comportament de mojic iresponsabil si egoist inca este prezent in vietile romanilor.

Haideti totusi sa incercam sa fim putin mai responsabili in actiunile noastre, mai civilizati, de asemenea sa nu mai fim atat de marsavi in situatiile de genul asta si sa ne recunoastem partea de vina deoarece nu sta nimeni cu pistolul la cap si banii aia care ii dati pe daune nu sunt o avere, nu cred ca vi se va opri viata in loc.
Intotdeauna fiti fericiti ca nu a fost mai rau! :)”

error: Content is protected !!