ALERTĂ! Bărbat din Cluj infectat cu virusul ucigaș ZIKA!

Updated on iulie 28, 2016 Antena 3 anunță că un bărbat de 38 din Cluj a fost  infectat cu virusul ucigaș ZIKA!  El a revenit dintr-o vacanță din Republica Dominicană!

Este al treilea caz de infectare cu virusul Zika confirmat în România. Revenim cu detalii!
Virusul Zika este un virus din familia Flaviviridae si din genul Flavivirus care sunt inrudite cu familia hepatitelor. Acestea sunt raspunzatoare de febra hemoragica, encefalite si chiar oprirea sarcinii in evolutie.

13672519_279442609089950_388159124_n

Pandemia actuala a demarat in 2007 cand virusul s-a raspandit de pe continentul African si Asiatic pe continentul American, atat in America de Nord cat si in America de Sud dar si in Indonesia.

Insa desi ar parea relativ usoara transmiterea sa prin intermediul tantarului, totusi nu orice tip de tantar poate fi raspunzator de transmiterea acestui virus, mai precis Aedes aegypti, Aedes africanus, Aedes hensilii, Aedes vittatus, aedes albopictus. Astfel ca familia de tantari Aedes sunt principalii raspunzatori de aceasta transmitere.

Virusul Zika si infestarea cu acesta este cu atat mai periculoasa la persoanele insarcinate, deoarece are dimensiunea suficient de mica iar replicarea se produce prin ARN astfel incat poate sa traverseze bariera placentara si sa traverseze din circulatia materna in cea fetala.

Odata ajuns in organismul fetal exista posibilitatea sa produca o serie de disfunctii neurologice printre care se va produce microcefalia noului-nascut, fapt care poate cauza o serie de disfunctii ale noului-nascut dar si un retard in gandire sau in activitati psiho-somatice.

error: Content is protected !!