Clujul fără tăblițe multilingve la intrarea în oraș. O nouă decizie a judecătorilor. Dacă maghiarii sunt vecinii noștri din oraș este european ca Primăria să pună tăblițe multilingve fără ordin judecătoresc? Este omenesc? Este civilizat? Pierdem titlul de Capitală Culturală Europeană? Sau nu ar trebui să ne afecteze prea mult și să ne vedem de treabă

Updated on februarie 16, 2016 Demersul Asociaţiei Minority Rights de a obliga primăria să monteze plăcuțe multilingve la intrarea în oraș a eșuat. Tribunalul Cluj a respins cererea asociației luni, 15 februarie.
„Tribunalul Cluj-Napoca nu obligă Primăria la instalarea tăblițelor multilingve. Conform deciziei Tribunalului Cluj-Napoca, Asociația Minority Rights are calitate procesuală și Primarul este responsabil pentru instalarea tăblițelor multilingve. Însă, judecătorul consideră cererea neîntemeiată și astfel Primăria Cluj-Napoca nu este obligată la instalarea acestora.

Considerăm că este regretabil faptul că 50.000 de clujeni maghiari nu sunt suficienți pentru instalarea tăblițelor multilingve! Așteptăm argumentarea judecătorului și vom face apel la această decizie.”, a scris reprezentanții Asociaţiei Minority Rights.

cdcdcddccasasasa

Conform sentinței pe scurt, Tribunalul, „respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantei. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a Primarului Municipiului Cluj-Napoca. Respinge ca neintemeiata actiunea in contencios administrativ. Pronuntata in sedinta publica din data de 15.02.2016.”

Dacă maghiarii sunt vecinii noștri din oraș este european ca Primăria să pună tăblițe multilingve fără ordin judecătoresc? Este omenesc? Este civilizat? Pierdem titlul de Capitală Culturală Europeană? Sau nu ar trebui să ne afecteze prea mult și să ne vedem de treabă?

error: Content is protected !!