(Last Updated On: May 16, 2019)

Anchetatorii au ajuns miercuri seara la locul unde s-a prăbușit avionul, în munți, la aproximativ trei kilometri de oraş, într-o zonă greu accesibilă.

În avionul prăbuşit erau doi oameni de afaceri din Constanța şi Cluj. Ei locuiau în Râşnov şi făceau mulţi bani din construcţii şi afaceri imobiliare. Potrivit unor surse, cel care era la manşă, avea brevet de zbor de peste 5 ani.

Pilotul aparatului de zbor era un bărbat de 45 de ani din Cluj-Napoca, Mihai Covaciu, iar celălalt bărbat aflat în avion era Liviu Bucăţică, în vârstă de 50 de ani, din Constanţa, anunță Stirile Pro Tv.

Avion prăbușit, om de afaceri din Cluj decedat. Martori: „E terminat avionul...  Sunt numai fiare de la avion. ...Au rămas ușile într-o parte, ferestrele într-o parte. Ei au rămas între ...” 1

Mihai Covaciu era un cunoscut dezvoltator imobiliar cu investiţii în construcţia de apartamente în Braşov, Râşnov şi Cluj-Napoca şi deţinea brevetul de pilot de mai bine de cinci ani, iar Liviu Bucăţică era un om de afaceri din Constanţa.

Liviu Butnariu, primarul orașului Râșnov: “Este un investitor imobiliar care la Râşnov a construit 12 blocuri şi în acest moment avea un PUZ pentru a construi şi alte blocuri în aceeaşi zonă”.

“Azi dimineaţă a plecat, nu ştiu unde. Știu că maşina asta stă şi cu săptămâna aici, deci el e plecat. Zboară pe perioadă lungă”, spune un angajat al aerodromului din Ghimbav.

La 14 şi 31 de minute, pilotul a decolat din Ghimbav şi voia să ajungă la Constanța. După aproape o oră de zbor, la 15 şi 27 de minute, aparatul a dispărut de pe radar şi s-a prăbuşit.

Localnică, citată de Digi 24: Eu tăiam lemne acia și am auzit o huială mare și când m-am uitat la deal am văzut că era ceață și ploaie, venea ceva. Am zis s-a prăbușit ceva, un avion, copchilu cică: mamaie, eu mă duc repede acolo. S-a dus la deal, m-am dus și eu. E terminat avionul.

Localnică: Sunt numai fiare de la avion. Un avion de mici dimensiuni cu două persoane. Nicio șansă nu aveau. Au rămas ușile într-o parte, ferestrele într-o parte. Ei au rămas între fiare exact cu scaunele, sunt unul peste altul cum au fost scaunele prinse.

Unul dintre cei doi bărbați care a decedat în accidentul aviatic, Liviu Bucățică este fratele Corinei Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Îndurerată, Martin a postat pe Facebook o fotografie cu fratele său și un mesaj emoționant la adresa celui despre care spune că a fost ”scut și suport” pentru ea și copiii ei, anunță Libertatea.

„Ultima lui fotografie….cu numai câteva minute înainte… Am fost binecuvântată să am un frate atât de bun, atât de vesel și de inimos! Nu cred să fie, printre cei ce l-au cunoscut vreodată, oameni pe care să nu-i fi bucurat și pe care să nu-i fi făcut să zâmbească, vreodată, măcar. De aceea și avea atât de mulți prieteni. Pentru mine și pentru copiii mei, rămăsese scut si suport. Pentru mama, trei sferturi din suflet. Acum e gol. Ai plecat nedrept și mult prea devreme, Liviu! Și, la fel ca și cu Tata… nu am apucat să îți spun, niciodată, că te iubesc. Acesta e păcatul meu. Tu, însă, vreau să știi, acolo sus, pe unde plutești în zbor acum, că am fost mândră și norocoasă și binecuvântată să te am pe tine ca fratele meu.

De ieri, acest cuvânt păstrează un gol imens în sufletul meu. Dar încă te aud râzând… și tot mă mai aștept să ne suni de pe undeva și să ne spui că iar ne-ai păcălit, cu râsul tău molipsitor…” a postat joi dimineață Corina Martin

În încheierea mesajului, șefa FAPT scrie: „Nu amânați cuvintele, mărturisirile, picăturile de suflet către ai voștri. Nu amânați nimic, nu lăsați nimic. Timpul nu poate fi cumpărat. Timpul nu așteaptă. Drum bun printre îngeri, fratele meu!”.