Un cartier nou de 160 de case se pregătește lângă Cluj Napoca

Updated on mai 7, 2024

Un cartier nou de 160 de case se pregătește lângă Cluj Napoca 1

Un proiect imobiliar amplu, cuprinzând un cartier cu aproximativ 160 de case, urmează să fie dezbătut joi, 9 mai, în ședința Comisiei tehnice de urbanism a Consiliului Județean Cluj.

Proiectul, numit “Cordia Garden”, va fi construit pe o suprafață de 21 de hectare în satul Suceagu, comuna Baciu. Cartierul va include spații verzi, locuri de joacă, terenuri de sport, spații comerciale, birouri, un cabinet medical și o unitate bancară, informează media9.ro.

Investiția este realizată de societatea Cordia Garden s.r.l. din Baciu și va cuprinde:

  • 138 de parcele pentru construirea de locuințe unifamiliale cu maximum 3 etaje locuibile
  • 20 de parcele pentru construirea de locuințe semicolective (cu maximum 2 unități locative), cu maximum 3 nivele locuibile
  • 3 parcele pentru construirea de imobile cu funcțiune mixtă (locuire și servicii)
  • 2 parcele pentru construirea de imobile cu funcțiuni complementare (zonă comercială, alimentație publică, servicii medicale, administrative, sportive etc.)

Cartierul va fi străbătut de culoare verzi cu o lățime de 4,5 metri, care vor oferi spații de relaxare și plimbare locuitorilor. Accesul auto se va face din partea nordică a terenului, de pe strada Borzași, iar drumul existent va fi lărgit la 5,5 metri. De asemenea, se va realiza o legătură cu DN1F prin DC141.

Proiectul a fost respins o dată în ianuarie 2023, din cauza numărului mare de unități locative și a poziționării cartierului, dar a fost revizuit și va fi supus din nou votului Comisiei tehnice de urbanism.

error: Content is protected !!