(Video) Momente unice surprinse în Munții Apuseni. „Mama vulpe, regală” 

Updated on mai 7, 2024 (Video) Momente unice surprinse în Munții Apuseni. „Mama vulpe, regală”  1
(foto: Cristian Resiga)

Imagini înduioșătoare au fost surprinse de Cristian Resiga. O haită de vulpi atrage privirile excursioniștilor ajunși în lunca râului, într-un loc cu o faună extrem de bogată.

O vulpe și cei patru pui ai săi atrag privirile excursioniștilor ajunși în pe malurile Mureșului, în apropiere de Geoagiu. „După o oră ṣi ceva de pândă, în care am stat nemiṣcat, chiar dacă am fost muşcat de furnici şi de țânțari, am avut norocul să surprind această imagine, cu mămica vulpe alăptându-si puiuții. O altă fotografie cât o mie de cuvinte arată puiul, cu ochii plini de curiozitate și inocență, cum se uită la mama sa cu o adorație ce pare să depășească granițele naturii.

Mama vulpe, regală și mândră, își ține capul sus, privind în zare cu o demnitate silențioasă”, spune Cristian Resiga, care a publicat imaginile cu familia de vulpi pe pagina sa de Facebook, conform Adevarul.

Valea Mureșului din Hunedoara, în zona dintre Geoagiu și Ilia, este un loc primitor pentru animalele sălbatice.
Aici râul Mureș traversează câteva sate din Hunedoara și zonele de la marginea orașelor Geoagiu, Simeria și Deva, fiind mărginit pe malul drept de Munții Metaliferi, unde pădurile întinse pe mii de hectare adăpostesc numeroase specii de animale sălbatice.

Râul Mureş traversează Transilvania de la est la vest pe o distanţă de aproape 800 de kilometri şi a jucat un rol important pentru populaţiile din regiune, încă din cele mai vechi timpuri.

Unii istorici l-au numit un bulevard al civilizaţiilor preistorice, văile sale fiind una din marile căi de comunicaţii ale triburilor din Transilvania.

O ciută plouată, „selfie” reușit cu ajutorul unei camere de monitorizare din munții Piatra Craiului
VO cameră de supraveghere din Parcul Național Piatra Craiului a surprins un moment amuzant cu o ciută curioasă, care se uită fix în obiectiv. În spatele ei, o altă ciută urmărește momentul.Reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului au adăugat și un comentariu pe pagina de facebook: „Selfie cu o ciută plouată”, scrie Biz Brasov.

error: Content is protected !!