(Video) El este Gică Baciu. La102 ani muncește cât e ziua de mare. Oamenii îl vizitează pentru a afla secretul longevității sale

Updated on mai 7, 2024 (Video) El este Gică Baciu. La102 ani muncește cât e ziua de mare. Oamenii îl vizitează pentru a afla secretul longevității sale 1

Sâmbătă, Gică Baciu, cel mai vârstnic veteran de război din județul Buzău, a suflat 102 lumânări pe tort. Locuiește într-un cătun pitoresc din Mânzălești, ascuns printre dealuri acoperite de o mantie de sare, unde se bucură de o viață simplă și plină de activități.

Deși vârsta se resimte în buletin, domnul Gică pare imun la trecerea timpului. El muncește din greu de dimineața până seara, având o energie debordantă care ar pune la încercare și trei tineri la un loc. Secretul longevității sale? O alimentație moderată, o viață activă și o atitudine pozitivă.

Personalitatea sa vibrantă și povestea vieții sale l-au transformat pe nea Gică într-o adevărată celebritate locală. În 2022, Geoparcul UNESCO “Ținutul Buzăului” a realizat un scurtmetraj premiat care îl prezintă pe veteran la muncă, cosind și strângând fânul. Imaginile l-au cucerit pe public, demonstrând vigoarea sa uimitoare și pofta de viață molipsitoare.

„În cinstea lui și a incredibilei sale personalități, postăm și aici scurtmetrajul nostru cel mai premiat (filmat când Nea Gică împlinea 100 de ani). La mulți ani lui Nea Gică, cel mai iscusit și longeviv cosaș și vânător, care știe să și muncească să și petreacă”, scriu membrii Geoparcului UNESCO „Ținutul Buzăului”.

Nea Gică nu doar că se deplasează fără ajutor, dar își îngrijește singur gospodăria, merge la cumpărături în sat și chiar sapă în grădină. Când nu are treabă prin curte, își curăță arma de vânătoare sau cântă la fluier.

“Toate treburile mi le fac singur, că nu are cine. Fac ce pot. Am colindat toți munții ăștia, cât să mai merg și eu! Picioarele nu prea mă mai ajută, dar cu mâinile, încolo, fac treabă ca unul tânăr; cosesc, muncesc”, spune veteranul din Mânzălești.

Cu o glumă și o zâmbet larg pe buze, domnul Gică ne învață o lecție importantă: să ne bucurăm de fiecare zi și să fim recunoscători pentru viața pe care o avem. El este o dovadă vie că vârsta este doar un număr și că niciodată nu e prea târziu pentru a trăi o viață plină de sens și satisfacții.

error: Content is protected !!