(Last Updated On: November 5, 2018)

Klaus Iohannis se pare că va avea un final turbulent de mandat. Este creditat cu prima șansă pentru un nou mandat dar se pare că se lucrează pentru a nu mai candida. Atunci și PSD va avea o șansă la prezidențiale.

Dosarul deschis ca urmare a unei plângeri formulate pe numele soților Iohannis este instrumentat de Parchetul General, procurorul care face ancheta fiind Cristian Lazăr, au declarat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

România.  Audieri în dosarul care îi privește pe soții Iohannis. Se termină mandatul, încep necazurile? 1

Potrivit surselor menționate,notarul reclamat a fost audiat, fiind ridicate documente de la cabinetul lui notarial. Totodată, magistratul a solicitat dosarele instrumentat la PCA Alba Iulia pe numele lui Carmen Iohannis

Redacția Lumeajustitiei.ro a depus sesizare penală la DNA împotriva soților Klaus și Carmen Iohannis la începutul lunii mai. Faptele sesizate sunt abuz în serviciu, fals, spălare de bani şi grup infracțional organizat, privind obţinerea nelegală a sumei de 320.000 euro.

Plângerea vizează două imobile din centrul Sibiului, în posesia cărora familia Iohannis ar fi intrat începând cu anul 1999, menţionând că de pe urma închirierii unuia dintre acestea ar fi încasat 320.000 euro.

“În ultimii 14 ani, soţii Iohannis şi Ioan Bastea au câştigat câte 320.000 euro (640.000 euro în total) din închirierea acestui spaţiu comercial, potrivit contractelor de închiriere. Astfel, trei din cele şase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declaraţia de avere a numitului Klaus Werner Iohannis, au fost cumparate cu banii proveniţi din închirierea acestui spatiu comercial, patru din cele şase „case” ale preşedintelui României – cele trei menţionate mai sus şi spatiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanţe ilegală”, arată luju.ro în plângere.

Liderul PSD se întreba, luni, care este cursul acestui dosar, în contextul discutiilor despre presupuse ilegalitati care nu sunt investigate.

“Se mai vorbeşte ceva? Nu. Probabil că e undeva ascuns într-un sertar dosarul ăla”, spunea liderul PSD dupa sedinta CEx.