Video Cluj: „Nodul Turda este cel mai spectaculos nod rutier din România. Conectează A10, A3 și DN1 și este aproape finalizat”

(Last Updated On: November 14, 2017)

Cel mai spectaculos nod rutier din România, Nodul Turda, care conectează A10, A3 și DN1, este aproape finalizat. Nodul face parte din lotul 4 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, constructor Porr.

Pe acest tronson, de 16,3 km, lucrările s-au împotmolit în alunecarea masivă din apropierea Lacului Stejeriș, informează Asociatia Pro Infrastructura.

Chiar dacă aliniamentul autostrăzii ar putea fi gata în acest an și am putea circula în condiții de siguranță, rămâne de văzut dacă autoritățile din CNAIR și MT vor dori și vor găsi soluțiile birocratice pentru a putea deschide circulația, având în vedere că lotul nu va fi 100% finalizat în acest an.

Vezi video aici:

În schimb Lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, 12,45 km între nod Decea/Unirea și sudul orașului Aiud, este practic gata, în această lună fiind executate ultimele detalii.

La loturile 1 si 2 mai este încă mult de lucru. La finalul lunii octombrie, la lotul 2, s-a raportat un progres oficial de 43,10% față de 40,34% în septembrie. La un calcul simplu, cu un progres mediu de 3% pe lună, vom avea nevoie de încă 19 luni pentru finalizarea tronsonului!