Video Cluj: PROTEST, acum! Sute de persoane cer demisia lui Victor Ciorbea

(Last Updated On: January 11, 2017)

Câteva sute de persoane s-au adunat la Clopot Monumentul Memorandistilor de la ora 18:00 pentru a cere demisia lui Victor Cirobea dupa decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constitutionala, lege care interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functia de premier al Romaniei.

Pe Facebook, organizatorii au scris: MODIFICARE TRASEU Ne intalnim la Clopot Monumentul Memorandistilor—Eroilor-–stanga Baba Novac inainte de –Bld. 21 Decembrie—Memorandumului—-Inapoi in Piata Unirii/Clopot. pe Eroilor (propunem sa ne dam toti deodata check-in la Institutia Avocatul Poporului.)

(foto: Bîldea Ioan)

UPDATE Autoritatile au fost notificate cu privire la desfasurarea manifestatiei.
Miercuri, 11 Ianuarie de la ora 18, ne vedem in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Iesim in strada pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din functia de Avocat al Poporului dupa decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constitutionala, lege care interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functia de premier al Romaniei.

E revoltator si inadmisibil simplu fapt ca am ajuns sa ,,discutam” despre posibilitatea ca intr-o tara europeana, o persoana condamnata penal sa poata ocupa cele mai importante functii de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabila, iar respectarea legii 90 cu atat mai putin.

Sa fie clar pentru toata clasa politica: Societatea civila nu va accepta erodarea respectului fata de lege si atacuri la adresa statului de drept.

„Domnule Avocat,
Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități.”

Vezi aici Video:

(citat din petitia semnata de 125.000 de cetateni pentru demiterea Avocatului Poporului)