(Foto) Aeroportul Cluj. Avion Wizz Air înghețat pe pistă. „Uneori nici vremea nu te lasa sa pleci din tara”

Updated on decembrie 14, 2016 Un avion al companiei Wizz Air nu a putu decola în această seară la ora programată deoarece aripile aparatului au înghețat.

Pe Facebook, George Mihai a adăugat fotografii cu avionul la ora 18:45: „Uneori nici vremea nu te lasa sa pleci din tara ”

(Foto) Aeroportul Cluj. Avion Wizz Air înghețat pe pistă. „Uneori nici vremea nu te lasa sa pleci din tara” 1

Se poate observa că se încearcă degivrarea avionului. Degivrarea este un proces de înlăturare a straturilor de chiciură sau gheață formate pe anumite suprafețe pe timp de iarnă sau când temperatura este scăzută

Degivrarea se poate realiza prin metode mecanice (răzuire, împingere), prin aplicarea căldurii (degivrare cu ajutorul montării unor cabluri încălzitoare electrice), prin utilizarea substanțelor lichide sau solide care scad nivelul de îngheț al apei (diverse săruri, alcooli, glicoli) sau printr-o combinație a acestor trei tehnici.

(Foto) Aeroportul Cluj. Avion Wizz Air înghețat pe pistă. „Uneori nici vremea nu te lasa sa pleci din tara” 2 (Foto) Aeroportul Cluj. Avion Wizz Air înghețat pe pistă. „Uneori nici vremea nu te lasa sa pleci din tara” 3

În cazul aeronavelor, degivrarea este realizată prin aplicarea unui strat protector de fluid vâscos numit antigel pe suprafata dorită.

Revenim cu detalii!

error: Content is protected !!