Cluj. Cea mai noua idee de afacere: cafenelele atelier. “Un client a adormit in timp ce ii reparam bicicleta”

Updated on noiembrie 30, 2015 În România a apărut un nou tip de local: cel cu profil de atelier. Clienții merg să-și repare bicicletele și calculatoarele acolo si pana beau o cafea, reparatia e gata.

Nae s-a imprietenit cu toti biciclistii din Bucuresti. E mecanicul unei cafenele-atelier, unde clientii care vin isi pot repara bicicletele si, daca nu se pricep, cer ajutor. Reparatia merge “ca unsa” in aburi de cafea proaspat facuta. O idee asemenatoare a aparut si la Cluj-Napoca. Aici gustarile vin din partea casei, pentru clientii care asteapta pana li se rezolva problema.

Indiferent de ora la care ajung la magazinul de biciclete, clientii sunt poftiti intr-un separeu unde servesc gratuit un fruct sau o bautura calda. “Cel mai tare a fost cand un client a si adormit pe canapea in timp ce ii reparam bicicleta”, povesteste managerul atelierului.

Tot la Cluj cativa voluntari au imprumutat o idee care face cariera in Olanda: repara gratis de la electrocasnice si electronice, pana la haine, informează stirileprotv.ro. La final, se plateste doar consumatia, nu si reparatia.

[ads2]

Dan Sanpetreanu, organizator Repair Café: “Noi ii aratam cum pot si sa isi rezolve problema si o reparam aici impreuna. Totul este gratuit.”

Între timp, doua fiare de calcat haine, o masina de cusut portabilă, un aparat foto, doua aspiratoare, un dvd player, un…

Posted by Repair Cafe Cluj on Tuesday, November 24, 2015

Repair Café-urile sunt locatii cu acces liber si au ca ultim scop sa repare lucruri (impreuna). Intr-o locatie in care exista un Repair Café, veti gasi unelte,, scule si materiale care sa va ajute sa efectuati orice reparatii aveti nevoie. Haine, mobilier, aparate electrice, biciclete, jucarii et cetera. Veti gasi de asemenea voluntari priceputi in diferite domenii.

Vizitatorii pot aduce de acasa lucrurile defecte. Impreuna cu specialistii le pot repara in Repair Café. Este un proces de invatare continua. Daca nu aveti nimic de reparat, va puteti bucura de un ceai sau o cafea. Sau puteti da o mana de ajutor altora care au lucruri de reparat, spun cei de la Repair Café.

 

 

error: Content is protected !!