Cluj: Culoarul pentru tramvai aduce schimbări în trafic. Sens unic pe malul Someșului

Updated on iunie 28, 2021 Culoarul pentru tramvai anunțat de primarul Emil Boc va aduce modificări în circulația rutieră de pe malul Someșului, în zona Parcului Central.

Primarul a anunțat în urmă cu o săptămână crearea unui culoar pentru travai și autobuz.

Cluj: Culoarul pentru tramvai aduce schimbări în trafic. Sens unic pe malul Someșului 1

“Vom crea o zonă dedicată pentru transportul în comun cu tramvaiul, de la Coșbuc până pe Barițiu, vom gândi un culoar, astfel încât acolo nu e normal ca 300 de oameni într-un tramvai să stea în spatele la o mașină în care se află una sau cel mult 2 persoane. Acolo, prin această restructurare de acuma a traficului, prin restructurîrile urbane. Prin discuțiile pe care le vom avea în comisa de circulație vom impune un culoar pentru transportul public, pentru tramvai și autobuz”, a spus primarul.

Cum se modifică traficul

Potrivit celor de la Media9, culoarul pentru tramvai va impune modificări importante în traficul rutier. Astfel, Strada Splaiul Independenței va avea sens unic. Cu excepția tramvaielor și autobuzelor, se va interzice circulația dinspre Mănăștur și Grigorescu spre centru.

Traficul dinspre Sala Sporturilor se va bifurca la intersecție, iar mașinile care vin din Grigorescu vor avea viraj la stânga interzis. În plus, pe podul Napoca, dinspre hotel Napoca, șoferii vor avea semnul „obligatoriu la dreapta”. Dinspre parc, mașinile vor trebuie să vireze obligatoriu la stânga.

Va fi tot mai greu de circulat cu mașina

Primarul Emil Boc continuă să susțină prioritizarea transportului pubilc în detrimentul mașinii personale. Acesta spune că șoferii vor circula de două ori mai greu decât transportul public.

„Încet dar sigur, transportul public va avea prioritate în toate zonele orașului, așa cum deja o are. Asta este calea alternativă, nimeni nu va fi oprit să circule cu mașina, dar va circula de două ori mai greu decât cu transportul, care va avea un traseu mult mai bine asigurat și articulat, atât în zona centrală, cât și în alte zone ale orașului”, a anunțat primarul Emil Boc

error: Content is protected !!