„Zilele Recoltei” la Cluj. Călin: Recomand insistent (cui nu s-a executat încă până acum) o tură sănătoasă și prelungită prin standurile de la Zilele Recoltei, sigur nu va regreta. Achizițiile mele: conopidă de Apahida, maximorcovi de Jucu, ulei de floare presat la rece de la Janos, din Gherla; miniridichi pișcăcioase de Luna (fără chimicale – oamenii și-au rupt spatele toată vara cu buruienile)

Updated on septembrie 25, 2021 „Zilele Recoltei” sunt organizate în acest weekend pe  platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” din Cluj Napoca sub formă de piață volantă.

100 de producători locali își expun pentru comercializare produsele, constând în fructe și legume de sezon, conserve, dar și obiecte de artizanat.

Călin Poenaru a scris: „Aviz amatorilor (și profesioniștilor) tradiționaliști clujeni!

Recomand insistent (cui nu s-a executat încă până acum) o tură sănătoasă și prelungită prin standurile de la Zilele Recoltei, sigur nu va regreta.

Achizițiile mele: conopidă de Apahida, maximorcovi de Jucu, ulei de floare presat la rece de la Janos, din Gherla; miniridichi pișcăcioase de Luna (fără chimicale – oamenii și-au rupt spatele toată vara cu buruienile), smântână adevărată + burduf de anul ăsta + un supercașcaval, o pâine de casă care nu seamănă de nicio culoare cu “bureții” din magazine – made in Sibiu, cârnați mustind de carne și caltaboș de la Cordișoaia, din Sălaj, vinete (albe la interior, cu sâmburi puțini) din Maramu’, cartofi roșii de Râșca (cu imperfecțiuni, dar de la ei de-acasă). Desert: mâță de turtă dulce.

„Zilele Recoltei” la Cluj. Călin: Recomand insistent (cui nu s-a executat încă până acum) o tură sănătoasă și prelungită prin standurile de la Zilele Recoltei, sigur nu va regreta. Achizițiile mele: conopidă de Apahida, maximorcovi de Jucu, ulei de floare presat la rece de la Janos, din Gherla; miniridichi pișcăcioase de Luna (fără chimicale - oamenii și-au rupt spatele toată vara cu buruienile) 1

Raportul calitate – preț: echitabil la legume și fructe, dezechilibrat la produsele procesate (dulcețuri, compoturi, zacuști – 15 lei/borcan) și la prăjituri (cică numai din produse naturale), vândute la suta de grame.

Un târg bine organizat (nu te lasă înăuntru – deși e afară – fără mască), aerisit, având culoare distanțate (alias rărit de pandemie, de la 200 la 100 de expozanți). Standurile sunt atrăgătoare, producătorii, amabili și mari povestitori.

Nicio legătură cu chaosul cotidian de la piețari. Lipsă “micerii” și lingișpiruri. Mai sunt hartizanate, lavandă, musturi și alte licori prebahice.

Pont: cine ajunge mai repede prinde ce-i mai bun, cei întârziați, ce mai rămâne prin perimetru. Consultant tehnic ad-hoc: Cornelia Trif, Asociația Produs de Cluj. Pozar la datorie: Radu Pădurean, de la Primărie”.

error: Content is protected !!