Cluj. PSD crede că în Piața Unirii este statuia lui Mihai Viteazu! Ăștia chiar nu au fost în viața lor la Cluj!

Updated on mai 16, 2019 La Oradea este scandal după ce primarul a decis să înlocuiască statuia lui Mihai Viteazu cu cea a regelui Ferdinand. Cei de la PSD s-au băgat imediat în seamă și au postat pe siteul lor un articol în care condamnă schimbarea. Doar că, poza articolului este una cu Matei Corvin din Piața Unirii din Cluj și nu cu Mihai Viteazu din Oradea.

Articolul PSD: „GUVERNUL PSD A ACORDAT AJUTOR DE STAT PENTRU RESTAURAREA MONUMENTELOR ISTORICE ȘI ANTREPRENORIAT CULTURAL! PNL DESFIINTEAZA STATUIA LUI MIHAI VITEAZU”
Poza:
Cluj. PSD crede că în Piața Unirii este statuia lui Mihai Viteazu! Ăștia chiar nu au fost în viața lor la Cluj! 1
Cluj. PSD crede că în Piața Unirii este statuia lui Mihai Viteazu! Ăștia chiar nu au fost în viața lor la Cluj! 2

Dacă PSD face eforturi pentru tot ce reprezintă cultura României, la Oradea, primarul liberal a decis, împreună cu Consiliul Local să dea jos de pe soclu statuia lui Mihai Viteazu, primul voievod care a întregit țara. Acțiunea primarului liberal este și abuzivă, având în vedere această hotărîre a Consiliul Local și a primarului liberal a fost contestată și nu a fost dată încă o rezoluție.

Iulia Popovici: „Departamentul ăsta de cultură de la PSD clar tre să-și ia niște consilieri care măcar să știe că Matei Corvin nu e Mihai Viteazul și Clujul nu e Oradea.
După duma cu AFCN, acu eu aș vrea să-ntreb:
1. Cam cum elaborează Guvernul Ro scheme de ajutor de stat sau de minimis din fondurile norvegienilor?

2. Cum poate PSD să dea ajutor de stat sau de minimis unor ONG-uri – care-s prin definiție non-profit, non-comerciale?

3. Care e legătura logică dintre o clădire de patrimoniu (subiectul finanțărilor norvegiene) și o statuie cu Mihai Viteazul?

3.1. Dacă subiectul comunicării e o statuie a lui Mihai Viteazul din Oradea, de ce în ilustrație apare statuia lui Matei Corvin din Cluj?”

error: Content is protected !!