Cluj vs București. Loredana Druga: „De aceea te-au huiduit, Gabriela Firea! Tu chiar n-ai observat că de cîțiva ani doar la Cluj se întîmplă toate meciurile de tenis (plus multe alte sporturi)? … înconjoară-te de oameni tineri și deștepți, așa cum a făcut Emil Boc la Cluj. Dă drumul unor …”

Updated on iunie 13, 2018 Gabriela Firea s-a făcut de râs după ce a fost huiduită de 20,000 de spectatori pe Arena Națională. Care ar fi explicația?

Loredana Druga: “Ce nu înțelege Gabi Firea e că nu cu idioți pornești motorul acestui oraș obosit. Bucureștiul nu are nevoie de statui, nici de festivaluri cu Andra și Marcel Pavel. La fel cum Simona Halep nu are nevoie de cheia orașului București.

Cluj vs București. Loredana Druga: „De aceea te-au huiduit, Gabriela Firea! Tu chiar n-ai observat că de cîțiva ani doar la Cluj se întîmplă toate meciurile de tenis (plus multe alte sporturi)? ... înconjoară-te de oameni tineri și deștepți, așa cum a făcut Emil Boc la Cluj. Dă drumul unor ...” 1

(Bogdan Oltean: „O fotografie cât o mie de cuvinte ! Cluj vs Bucuresti)

Campioana de la Roland Garros putea fi onorată mult mai inteligent. Nu cu o cheie sau cu o plăcuță onorifică, ci cu – spre exemplu – zeci sau sute de terenuri de tenis. Construite din bugetul Primăriei Capitalei.

Cîteva dintre ele mari, chiar foarte mari, astfel încît Ion Țiriac să poate aduce la București un turneu mare de tenis, precum cel de la Madrid. Pentru că poate. Prin urmare, Gabi, ce nu ți-a explicat nimeni din jurul tău e că nu ai voie să te urci pe scenă cu Simona Halep. Ea a făcut ceva. Tu? Tu încă nu.

Tu stai jos, pe iarbă, discretă, și aplaudă. Apoi, încă din seara aia, dă-i afară din primărie pe toți idioții care ți-au spus că Simona are nevoie de o cheie și înconjoară-te de oameni tineri și deștepți, așa cum a făcut Emil Boc la Cluj. Dă drumul unor proiecte care să repornească motorul orașului pe care îl administrezi!

Tu chiar n-ai observat că de cîțiva ani doar la Cluj se întîmplă toate meciurile de tenis (plus multe alte sporturi)? Nu te-a durut să vezi cum Țiriac și Năstase mută turneul de tenis de la București la Budapesta?

Nu vezi cum toate Untold-urile se întîmplă la Cluj? De aceea te-au huiduit, Gabi! Nu pentru că ai îndrăznit să împrumuți puțin mirofonul Simonei. Ci pentru că bucureștenii sunt nevoiți să se ducă la Cluj pentru a-și trăi momentele lor de relaxare și de bucurie.

Ar fi vrut și ei să aibă la București un mare festival de muzică. Și un mare turneu de tenis, ATP și, mai ales, WTA. Pentru că avem 6 jucătoare în Top 60 WTA, iar una dintre ele e pe locul 1 din toamna anului trecut.

Cît de complicat e să muți banii de la toate sutele alea de festivaluri cu mici, bere și ConectR de prin parcul Plumbuita și să dai drumul unui șantier cu arene de tenis? Cît de complicat e să îți muți biroul pe șantierul ăla sau să-l inspectezi zilnic, cum făcea Băsescu cu podul de la Mihăilești Mărăcineni.

Un administrator bun, fie el primar sau ministru, e ăla care lasă ceva în urma lui. Ceva construit bine și rapid. Fă un festival cum e UNTOLD la București! Și lumea nu te va mai huidui. Construiește măcar 100 de terenuri de tenis!

Și încă cîteva de baschet. Și ceva piste de biciclete. Iar lumea nu te va mai huidui. Dă drumul la un uriaș spațiu de agrement în jurul Palatului Parlamentului (așa cum am scris aici în 2011), cu două mari festivaluri – unul vara și unul iarna! Și lumea nu te va mai huidui. Dacă faci toate astea sau altele similare, te asigur că Soros ar muri de plictiseala.”

error: Content is protected !!