PROTEST Cluj chirii: „Facem tabără de refugiați economici … Pentru cei care nu-și permit prețurile din Cluj, și caută un loc aproape de natură, am vorbit cu Emil Boc să ne lase să ne instalăm corturile în Parcul Mare din Gheorgheni aproape de capatul lui 3”

Updated on septembrie 8, 2017 Numărul mare de studenți și dezvoltarea economică a orașului a făcut ca chiriile din Cluj Napoca să ajungă la sume astronomice. La pachet cu prețurile de vânzare a apartamentelor, chiriile din Cluj sunt cele mai mari din România. Pentru a protesta față de această situație pe Facebook a apărut o propunere pentru a se ieși cu corturile în spațiile publice.

Pe Facebook, Andreea Petruţ a scris: „Ăsta-i unul dintre cele mai tari mesaje pe care le-am văzut până acum pe grupurile de chirii. Și cu o propunere concretă de acțiune directă în semn de protest pentru prețurile prea mari ale chiriilor din orașele universitare: instalarea corturilor în spațiul public.

PROTEST Cluj chirii: „Facem tabără de refugiați economici ... Pentru cei care nu-și permit prețurile din Cluj, și caută un loc aproape de natură, am vorbit cu Emil Boc să ne lase să ne instalăm corturile în Parcul Mare din Gheorgheni aproape de capatul lui 3” 1

(Pentru cei care nu-și permit prețurile din Cluj, și caută un loc aproape de natură, am vorbit cu Emil Boc să ne lase să ne instalăm corturile în Parcul Mare din Gheorgheni aproape de capatul lui 3. Facem tabără de refugiați economici)

În Cluj prețul mediu pentru o garsonieră a ajuns la 220 euro/lună. Față de 2013, tarifele de închiriere sunt cu 35-40% mai mari. Dar studentul e tot student, cu aceleași venituri.
Deși au existat numeroase semnalări în spațiul public a acestei probleme, nu s-a luat nicio măsură din partea autorităților locale.

Când am început facultatea ai mei au vândut o mașină ca să-mi poată plăti chiria pe durata studiilor la Cluj. Noroc c-au avut ce să vândă. Sunt sigură că sunt mii de tineri în Cluj ale căror familii chiar nu au resurse pentru plata unor asemenea prețuri la chirii. Sunt solidară cu ei și sper să reușească să se mobilizeze să ia atitudine pentru că deja este nevoie de intervenție publică pentru a rezolva această problemă

#solidaritate”.

error: Content is protected !!