La Cluj taximetriștii se bat cu UBER la tribunal, la București taximetriștii îi bat pe șoferii UBER cu ouă și făină. Urmează bâtele?

Updated on noiembrie 29, 2016 La prima concurență serioasă s-a văzut că taxiurile sunt un faliment. Iar pentru că nu știu cum să fie la fel de civilizați ca cei de la UBER au început să-i atace. Primul pas: ouă și făină. Al doilea pas, urmează bâtele? Ne luați la bătaie dacă nu vrem să mergem cu taxiurile? Aceștia sunt taximetriști, oameni aflați în serviciu public? Nu e de mirare că toți clienții fug la UBER.

Zeci de taximetristi din Bucuresti au iesit luni seara in strada, in zonele aglomerate, nemultumiti de sistemul Uber. Furiosi, au “bombardat” cu oua si faina masinile care preiau clienti prin intermediul acestei aplicatii, informeaz stirileprotv.ro.

15281018_347181175649426_1356476020_n

Soferii de taxi s-au adunat in jurul orei 21, in fata unui mall din Sectorul 6 al Capitalei. Acolo, au “pandit” masinile Uber. Au urmarit aplicatia ori au dat chiar ei comanda pentru o cursa falsa, doar ca sa aduca mai multe autoturisme in zona.

Grupul de protestatari s-a mutat apoi in zona Unirii, unde a ramas pret de cateva ore.
Viorel Nicolae face taximetrie de 22 de ani si spune ca fenomenul UBER a luat amploare dintr-o data si castiga din ce in ce mai multi clienti.

Viorel Nicolae, taximetrist: “Nu o sa mai avem taxiuri, ei pe asta se bazeaza. E ceva ilegal din toate punctele de vedere, e ceva care s-a dus la Curtea de Apel. Bomboana asta dupa coliva care ne-a pregatit-o UBER, nu trebuia sa vin acum, este ceva foarte mult. Deja aveam probleme cu autorizatiile emise in Ilfov, deja aveam probleme foarte mari pe toate fronturile, nu mai aveam nevoie de acesti mascarici.”

La Cluj, o prima instanta a decis sa suspende activitatea Uber, pentru concurenta neloiala.

Reprezentantii Uber sustin insa ca functioneaza legal si ca aplicatia nu a fost gandita pentru taximetrie, ci pentru “ride sharing”. Adica pune in legatura soferi si pasageri care – ocazional – vor sa calatoreasca impreuna cu masina.

Radu Turcescu: Protest anti-UBER in București organizat de taximetriști. Întrebare : Ce oferă UBER și nu poate oferi orice taxi ? Curățenie ? Muzica normala ? O sticla cu apa ? Un șofer curat și amabil ?

Serviciul Uber are deja 120.000 de utilizatori in Romania.

error: Content is protected !!