Cluj: Crucea Tineretului, sfintita de Papa Ioan Paul al II-lea, ajunge in oras

Updated on octombrie 26, 2014 Tinerii din Cluj vor întâmpina, duminică seara, Crucea Tineretului. Este vorba de o cruce sfinţită în anul 1984 de către Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea, Papă al Romei, şi trimisă în pelerinaj în întreaga lume, pentru a vesti Zilele Mondiale ale Tineretului. Crucea de lemn, înaltă de patru metri, însoţită de o icoană a Maicii Domnului, sfinţită, de asemenea, de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea în anul 2003, va ajunge la Cluj duminică, 26 octombrie, de la ora 17.30, potrivit unui comunicat al al Episcopiei de Cluj-Gherla.

eee

Crucea Tineretului şi icoana Maicii Domnului vor fi primite solemn în catedrala “Schimbarea la Faţă”, de pe Bulevardul Eroilor. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

De la ora 18.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie, de către pr. Anton Crişan, rectorul Catedralei. De la ora 19.30, tinerii din Cluj sunt invitaţi la un program de Adoraţie Euharistică. De la ora 21.00, vor porni în procesiune spre catedrala în construcţie a Martirilor şi Mărturisitorilor Credinţei din secolul XX.

Crucea Tineretului va fi primită în capela Sfântul Iosif. De la ora 22.00 va avea loc venerarea Crucii şi a icoanei Maicii Domnului.

error: Content is protected !!