Cluj Napoca, pe locul 1 în clasamentul celor mai bune orașe din România în care să trăiești

Updated on septembrie 13, 2022 Banca Mondială a făcut clasamentul celor mai bune orașe din România în care să locuiești. Clujul a ieșit pe primul loc în acest sondaj.

În perioada 1 iulie – 15 august 2020 a fost elaborat un sondaj cuprinzător privind calitatea vieții în 41 de localități urbane din România. Sondajul a fost modelat după Eurobarometrul Flash, care se aplică periodic unor orașe selectate din Uniunea Europeană.

În șase orașe nivelul de mulțumire depășește 70%. E vorba de Cluj-Napoca (83%), Oradea (79%) și Drobeta-Turnu Severin (74%) situându-se pe primele poziții.

Raportul Băncii Mondiale mai arată că din punct de vedere al dezvoltării transportului, respectiv ”accesul ușor și de calitate la diverse mijloace de transport persoane și mărfuri”, Clujul este tot pe primul loc.

Cluj Napoca, pe locul 1 în clasamentul celor mai bune orașe din România în care să trăiești 1

În privința calității mediului și ”implicarea autorităților în grija față de mediu și lupta împotriva poluării”. Clujul a iești pe 2.

Cluj Napoca, pe locul 1 în clasamentul celor mai bune orașe din România în care să trăiești 2

 

Același raport mai precizează că din punct de vedere al ”mediului de afaceri prosper, cu investiții în tehnologii de ultimă oră, în inovare”, din 98 de orașe românești, Clujul este pe primul loc.

Cluj Napoca, pe locul 1 în clasamentul celor mai bune orașe din România în care să trăiești 3

 

în ceea ce privește administrația publică Banca Mondială plasează Clujul tot pe primul loc.

Cluj Napoca, pe locul 1 în clasamentul celor mai bune orașe din România în care să trăiești 4

error: Content is protected !!