Cluj: Se face AquaPark la Truda cu o capacitate de 2000 de persoane/zi. Investiție de 49.000.000 de euro

Updated on mai 3, 2024 Cluj: Se face AquaPark la Truda cu o capacitate de 2000 de persoane/zi. Investiție de 49.000.000 de euro 1

Administrația locală din Turda a depus documentațiile de finanțare pentru două proiecte majore. Un proiect face referire la amenajarea Minei Iosif, care va extinde astfel zona vizitabilă a Salinei și modernizarea bazei de tratament. Al doilea proiect este despre realizarea unui AquaPark în zona Poiana, în zona arealului unde este stadionul Municipal și noua sală Turda Arena.

Complexul de agrement Aquapark va fi unul reprezentativ, modern și se va întinde pe o suprafață de circa 100.000 mp, în prima fază, dar poate fi extinsă ulterior, în funcție de necesitățile și posibilitățile beneficiarului. Structura funcțională se va gândi în jurul a patru funcțiuni majore care pot coexista: sport, petrecerea timpului liber, cazare (care nu face obiectul proiectului în sine) și spațiul verde aferent construcțiilor decorative și utilitare (în așa fel gândit încât să fie accesibile tuturor persoanelor inclusiv celor cu dizabilități), informează turdanews.ro.

Capacitatea de deservire va fi pentru un aflux de aproximativ 2000 de persoane/zi/timp de vară. Complexul cuprinde o clădire principală, zonă de bazine, zonă spa, zona vestiare și birouri, bucătărie + depozitare, 2 clădiri alimentație publică, turn tobogane, 9 bazine exterioare de diverse tipuri, 3 terenuri de sport, o parcare cu 500 de locuri și 3 locuri pentru autocare.

Necesitatea realizării unui astfel de proiect este dată de lipsa unui spațiu destinat relaxării și agrementului la nivelul municipiului Turda, a județului Cluj care ar duce la creșterea calității vieții prin asigurarea unui climat de recreere adecvat. Turismul de recreere și agrement deține un loc important în rândul tipurilor de turism practicate în România, numărul total de turiști înregistrând în ultimii ani o tendință ascendentă în pofida unor fluctuații negative în perioadele anterioare.

Cluj: Se face AquaPark la Truda cu o capacitate de 2000 de persoane/zi. Investiție de 49.000.000 de euro 2

Principalele probleme cu care se confruntă turismul de recreere și agrement sunt investițiile reduse/insuficiente în modernizarea capacităților de primire turistică precum și lipsa forței de muncă adecvat calificată pentru acest domeniu, personalul din turism deținând puține informații cu privire la modalitatea de administrare a spațiilor de cazare, respectiv creare de produse turistice, majoritatea pensiunilor oferind numai servicii de bază (cazare, în unele cazuri și masă).

Bugetul total estimativ al investiției este de 49.205.079 euro, iar implementarea s-ar realiza în perioada 2024-2029.

error: Content is protected !!