De ce este Clujul diferit de București. Emil Boc: „Orașul Cluj trebuie să aibă următorul principiu: creăm locuri pentru oameni nu pentru profit. Știu că nu este foarte popular ce spun sau mulți mă vor ataca, dar aceasta trebuie să fie viziunea unui oraș care ține cont de prevalențele interesului public, creăm locuri pentru oameni nu pentru profit. Evident că și …”

Updated on octombrie 29, 2019 Primarul Emil Boc a prezentat marți, la Ziua Live, viziunea asupra Clujului, care diferă mult de București sau alte mari orașe din România. „Creăm locuri pentru oameni nu pentru profit”, spune Emil Boc.
De exemplu, la Brașov, primarul George Scripcaru se pregătește să taie 8,000 de copaci din zona Tâmpa pentru a pregăti terenul la viitoare construcții imobiliare, în pădure.

Emil Boc: „Orașul Cluj trebuie să aibă următorul principiu: creăm locuri pentru oameni nu pentru profit. Știu că nu este foarte popular ce spun sau mulți mă vor ataca, dar aceasta trebuie să fie viziunea unui oraș care ține cont de prevalențele interesului public, creăm locuri pentru oameni nu pentru profit.
De ce este Clujul diferit de București. Emil Boc: „Orașul Cluj trebuie să aibă următorul principiu: creăm locuri pentru oameni nu pentru profit. Știu că nu este foarte popular ce spun sau mulți mă vor ataca, dar aceasta trebuie să fie viziunea unui oraș care ține cont de prevalențele interesului public, creăm locuri pentru oameni nu pentru profit. Evident că și ...” 1

Evident că și profitul trebuie să existe pentru omul de afaceri, pentru că nimeni nu neagă economia de piață, dar trebuie să meargă bine în concordanță cu interesul public, de aceeea am pus ca prioritate parcurile și nu profitul, circulație, mobilitate și nu neapărat profitul imediat al privatului care, repet, trebuie să meargă dar trebuie făcut cu respectarea interesului public.

Degeaba faci ansambluri rezidențiale dacă oamenii vor sta blocați acolo și nu vor putea ieși în stradă sau să circule. Distrugi calitatea vieții și nu va cumpăra nimeni acele apartamente.  Mai bine gândim ce trebuie făcut înainte, pe mobilitate ca oamenii să poată circula, să existe alternative și după aceea să faci, rezonabil, ansambluri rezidențiale care să poată avea calitatea vieții.

Prin ce propun nu vreau să distrug ceea ce avem bun la Cluj. Avem câteva zone care sunt complicate și nu vreau să le agravăm. Nu vrem să blocăm dezvoltarea imobiliară, dar în același timp trebuie să ținem cont și de oameni pentru că ei trebuie să aibă prioritate.”

error: Content is protected !!